8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da bomba paniği

Erzurum'da, bir banka önüne konulan zaman ayarlı ve parça tesirli olduğu sanılan bomba, uzman ekipler tarafından imha edilirken, ikinci bir bombaya rastlanmadı. 

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 21.30 sıralarında Gürcü Kapı Semti'ndeki Finansbank Şubesi önüne konulan ve daha sonra 2 şahsın hızla kaçması üzerine vatandaşlar tarafından fark edilen bomba paketi, uzman ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonrasında fünyeyle patlatıldı. Bu sırada ikinci bir bomba ihtimaline karşı bankanın yan tarafında bulunan salonda kına gecesine katılan kadınlar tahliye edilirken, vatandaşlar uzun süre panik yaşadı. Olayla ilgili emniyet yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırlarken, Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Arıcı, "Bomba etkisiz hale getirilmiştir. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu an için çok detaylı bilgi yok. Daha sonra açıklama yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, terörist oldukları sanılan 2 şahsın eşkalleri polis ekiplerine verilirken, şehrin giriş çıkış noktalarında operasyonlar başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 00:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?