6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da buz hokeyi

Erzurum'da 2011 yılında gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında kurulan buz hokey takımı, eksi 33 derece soğuk altında ilk defa gösteri antrenmanı yaptı.


Erzurum İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 2011 yılında gerçekleştirilecek olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında bu sene oluşturulan ve Kocaeli'de yaz kampını tamamladıktan sonra dün gece İsviçre'den gelen malzemelerle ilk defa sahaya çıkan sporcular, eksi 33 derece soğuk altında nefes kestiler.

Havuzbaşı'nda dondurularak buz pisti haline getirilen süs havuzunda antrenman yapan Erzurum Buz Hokey takımını izlemek için toplanan Erzurumlular da soğuk havada buz hokeyi izlemenin tadını çıkardılar.

Ancak aşırı soğuk nedeniyle hastalanmaktan korkan bazı vatandaşlar, antrenmanın gündüz saatinde yapılmasını isteyerek, gitmek zorunda kaldılar.


Erzurum İl Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintimar, "2011 için buz hokey takımı kurduk. Yeniyiz ama iddialıyız. İlerde bu takım içerisinden milli takıma sporcu gidecektir. Buna inanıyorum. Hava çok soğuk ama sporumuz buz sporu. Üşüyoruz ama çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?