8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da dolu baskını

Erzurum'da gün boyu etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerinde dolu şeklinde devam edince hayatı felce uğrattı. 

Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerinde doluya dönüştü. Araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen dolu, şehrin beyaza bürünmesine neden oldu. Fındık büyüklüğündeki dolu, özellikle yayaları güç durumda bırakırken, araçlar sıkışan trafikte güçlükle yollarına devam edebildi. 

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlı hava Erzurum'da bugün ve yarın da etkisini devam ettirecek. 

GÜNCELLEME:

Erzurum'da dün bütün gün ve gece aralıklarla devam eden dolu ve şiddetli yağmur, kent yaşamını felce uğrattı. Çok sayıda ev ve işyerinin zemin katlarını su bastı, iri dolu taneleri pencere camlarını kırdı.

Kötü hava koşulları nedeniyle diğer kentlerden dün Erzurum'a yapılması planlı uçak seferleri de iptal edildi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin son 24 saatte metrekareye 13.6 kilogram yağış düştüğünü belirttiği Erzurum'da çok sayıda ev ve işyerinin zemin ve alt katlarını su bastı. Kombina Mahallesi'ndeki Nenehatun Evleri'nin zemin ve birinci katlarında oturanlar, dolan yağmur sularının boşaltmak için büyük çaba harcadı. Apartman sakinlerinden Kerim Tortumlu, kanalizasyondan taşan pis suları engellemek için çok uğraştığını, ancak başarılı olamadığını belirterek şunları söyledi:

“Suyun taştığını görünce çizme giydiğim ayağımla tuvaletin deliğini kapatmaya çalıştım. Bu arada itfaiyeden yardım istedim. Ancak aradan 5 saat geçmesine rağmen yardım gelmedi. Ben de inatla bekledim. Bu kez klozetten su taştı. Evimiz su içinde kaldı.”

MEYVE KASALARI, KÖPRÜ OLDU

Öte yandan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) ait Gezici Aşevi'nin TIR'ı da şiddetli yağışlardan nasibini aldı. İstasyon Meyda'nında 2 bin 500 kişilik yemek dağıtmak için hazırlıklarını yapan Gezici Aşevi'nin TIR'ı, sulara gömüldü. İHH ekipleri, yağış yüzünden 200 kişiye yemek vermekle yetindi. Suyla kaplanan caddelerde vatandaşlar, meyva kasalarından yaptıkları geçitleri kullanarak yollarına devam edebildi.


İHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?