7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da eğitim çalışması

Ceza İnfaz Kurumları Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde 7 hafta devam eden kurum için eğitim çalışması tamamlandı.

Değişik illerden gelen 108 aday memurun 7 hafta süren eğitimlerinin sona ermesi dolayısıyla bir kapanış programı düzenlendi. Programa katılan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, burada bir konuşma yaparak hak aramanın gereğine değindi. Başsavcı Sinan Kuş, hak aramanın kanunlar çerçevesinde yapmanın doğru olduğunu söyleyerek, ülkeye karşı ödevlerin ve sorumlulukların unutulmaması gerektiğini ifade etti. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, konuşmasında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “ Sahipsiz bir vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” dizeleriyle konuşmasını tamamladı.

Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Talat Akbaş ise yaptığı konuşmada, “Neme lazımcılık, memleketi ben mi kurtaracağım, sadece benimle olacak iş mi, böyle gelmiş böyle gider” gibi düşüncelerin enerjiyi bitirecek tehlikeli bir anlayış olduğuna dikkat çekti.

Akbaş şöyle konuştu; “Çalıştığınız kurumlarda verimli ve etkili; daha kısa ifadesiyle kaliteli bir infaz hizmeti ortaya koymanızın önünde çok büyük bir engel olduğunu düşünüyorum. Masa başlarında, kahve köşelerinde saatlerce süren ve adına memleket kurtarma muhabbeti denilen boş konuşmaların temelinde de bu hastalık yatmaktadır.” dedi.

Programda daha sonra, personel ve kursiyerlerin hazırladığı skeç, parodi ve müzik etkinlikleri yapıldı.

Bu arada, sosyal, spor ve kültürel etkinlikler kapsamında kursiyerlere yönelik kayak kursu verilmesi ve Atatürk Üniversitesi'ndeki Türk – Ermeni ilişkileri Araştırma Merkezi ziyareti yapıldığı hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 13:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?