4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da festival mevsimi

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Olur İlçesi Akdağ Kültür Sanat Festivali bu sene 3 - 4 - 5 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapıldı.

Büyük katılımın olduğu festivalin son günündeki onur konuğu ise Vali Sami Bulut oldu.
Atatürk Anıtına çelenk konulması ve Saygı duruşunun ardından Akdağ doğa gezisi ile başlayan festivalin ikinci gününde çeşitli gösteriler, mahalli el sanatları sergisi, pekmez, bal, peynir ve buzağı kategorilerinde ürün tanıtımı, yarışmalar, panel ve aşıklar şöleni gibi etkinlikler gerçekleştirildi.


Erzurum ve Artvin Bar Ekiplerinin yöresel halk oyunları ile başlayan 3. gün etkinliklerinde ise güreş müsabakaları izleyenlerin beğenisini topladı.
Erzurum Valisi Sami Bulut’un da katıldığı törenlerde güreş müsabakalarında derece alan güreşçilere ödülleri verilirken, Kaymakam Selim Palamut ve Belediye Başkanı Rüstem Polat tarafından törenlere katılan misafirlere çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi.


Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve bazı kurum müdürlerinin de katıldığı etkinliklerin son gününde İl Genel Meclisi Başkanı Selcan Karagöl Hanımağa seçildi. Zaman zaman yağmur altında gerçekleştirilen etkinliklere büyük katılım olduğu gözlendi. Festival organizasyonunu birlikte yapan Kaymakam Palamut ve Belediye Başkanı Polat, başta Vali Bulut olmak üzere tüm katılımcılara ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söylediler.
Erzurum Valisi Sami Bulut Akdağ Festivalinin dışında İl özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’un Köyü olan Beyler Köyünde de şenliklere katıldı. Burada gülle ve taş atma yarışlarına da katılan Vali Bulut cirit gösterilerini de izledi. Buradaki şenliklere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’ta katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 10:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?