4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da fırtına uyarısı

Erzurum Valiliği il Kriz Merkezi Başkanlığı'nca yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşlar fırtına, soba zehirlenmeleri ve su baskınları konusunda uyarıldı.

İl Kriz Merkezi Başkanı Vali yardımcısı Nurullah Aktaş tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren bölgeyi etkisi altına alan kuvvetli rüzgarın Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtilerek, "Rüzgarın güney ve güney batılı yönlerden kuvvetlice esmesi, yüksek kesimlerde ise fırtınaya dönmesi beklenmektedir. Havanın bugün parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde etkili kar yağışı beklenmektedir. Aynı sistem cumartesi günü kuvvetle sağanak kar ve yağmur yağışlarına sebep olacaktır. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor. Yer yer fırtına şeklinde esecek rüzgardan ve yağışlardan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara çatı uçmaları, baca zehirlenmeleri, kar erimeleri ve yağışlardan oluşabilecek sel ve su baskınları ile çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

Kaymakamlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen uyarıda meydana gelebilecek muhtemel olaylara anında müdahale edilmesi ve İl Kriz Merkezi ile koordine içerisinde olunması istendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?