8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da fuhuş operasyonu

hemşireErzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki otellere düzenlenen baskınlarda, bir çoğu ülkesinde hemşire ve öğretmenlik yapan 25 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Fuhuşa aracılık yaptıkları iddia edilen 3 kişi tutuklandı. 

Ahlak Bürosu ekipleri, otellere gece yarısı baskın düzenledi. Fuhuş yaptıkları belirlenen 25 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Polis minibüsleriyle götürüldükleri Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar, sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Azerbeycan, Gürcistan, Ukrayna ve Rusya'dan gelen ve çoğu ülkelerinde hemşirelik ve öğretmenlik yaptıklarını belirten kadınlar, aldıkları maaş az olduğu için Türkiye’ye geldiklerini ve fuhuş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kadınlar, “Burada bir günde kazandığımızı ülkemizde bir ayda kazanamıyorduk. Türk erkekleri kadına çok düşkün. Bizi kapıdan kovsanız bacadan gireriz. Hepimizin bakmak zorunda olduğu çocukları var. Bu işi yapmasak aç kalırız'' dedi. 

Operasyonda fuhuşa aracılık yaptıkları belirlenen O. A. (23), H. K. (26) ve A. B. de (36) gözaltına aldı. Üç Türk, sevkedildikleri adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine kondu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 12:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre yüce IP: 85.102.231.xxx Tarih : 28.06.2006 17:45:06
nie otellere bakıyorsunuz arkadaslar devlet su işlerinin önünde gün boyu fuhuş yapıyorlar otele baskın yapan polis bunlara bişe yapamıyormu hemde caminin önünde yapıyorlar