7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da hat sergisi açıldı

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen “İsm-i Nebi Hat Sergisi” törenle açıldı.

Tarihi Yakutiye Medresesi´ndeki açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kazım Karabekir Belediye Başkanı, Dursun Şahin, Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç´in eşi Turan Güvenç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir, Erzurum Diyanet Başkanı Yakup Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi koordinatörü Dr. Ayşenur Kurtoğlu, sergide Allah´ın 99 isminin ve çeşitli duaların yer aldığını belirterek, emeği geçen hattat grubuna teşekkür etti. Açılış öncesinde Vali Celalettin Güvenç´in eşi Turan Güvenç de Dr. Ayşenur Kurtoğlu´na katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

“İsm-i Nebi” konulu Hat Sergisi´nin tablolarını çizen 7 hattatın İstanbul´daki Nun Mektebi´nden geldikleri bildirildi. Sergiye Erzurumlu Hattat Yusuf Bilen da eserleriyle katkıda bulundu.

Daha sonra ziyaretçiler, hattatlar eşliğinde eserleri incelediler.

Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 17:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatma Özgün IP: 85.100.170.xxx Tarih : 30.04.2008 11:05:37

keşke eserlerin foğraflarını da ekleseydiniz.memleketimde bu tür etkinlikleri duymak beni heyecanlandırıyor.Allah aşkınızı artırsın.bursadan selam ve dua ile.MEVLAYA EMANET OLSUN ERZURUM.ÇOOOOOOOOOOOOOOOOK ÖZLEDİM..