6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da hava kirliliği riski

Erzurum'da hava sıcaklığının eksi 35 dereceye kadar düşmesi beraberinde hava kirliliği riskini de getirdi. 

Bayram sonrası etkili olan kar yağışı ve sonrasında yaşanan Sibirya soğukları Erzurum'un havasını da vurdu. Erzurum Valisi Sami Bulut, düzenlediği basın toplantısında 13 ve 14 Aralık tarihlerinde uyarı kademe sınırlarına yaklaşılmasına rağmen alarm boyutunda bir kirlilik bulunmadığını açıkladı. 

Son 15 gün içerisinde Erzurum'da meteorolojik şartlardan dolayı hava kirliliği yaşandığını ifade eden Vali Bulut, geçtiğimiz yıllara oranla yapılan değerlendirmede kirlilik boyutunun ciddi olmadığını söyledi. Soğuk hava ile birlikte il genelinde yoğun sis yaşandığını belirten Bulut, Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin 4 ayrı ekiple 24 saat aralıksız denetimlerini sürdürdüğünü kaydetti. 

Erzurum'da doğalgaz kullanımının hava kirliliğini önemli ölçüde düşürdüğünü dile getiren Vali Sami Bulut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılan kömürlerin de Çevre ve Orman Bakanlığı standartlarına uygun olduğunu ve kirlilik oluşturmadığını belirtti. 

Bulut, Erzurum'da Aralık ayı hava kirliliği ölçümlerinde yapılan 14 günlük ortalama değerlerinde kükürt oranının 56.3 mikrogram/metreküp, partikül oranının ise 210.5 mikrogram/metreküp olduğunu belirterek, şu an hava kirliliği konusunda alarm durumunda olmadıklarını kaydetti.

ARSENİKLİ SU İDDİASI DOĞRU DEĞİL
Öte yandan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün geçtiğimiz hafta Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında Erzurum'da halka arsenikli su verildiği iddiasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine Vali Sami Bulut, Çevre ve Sağlık Müdürlüklerinin konuyla ilgili araştırma yaptığını ve suyla ilgili herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 19:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?