6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da hurdacı operasyonu

Erzurum'da hurdacılara yönelik düzenlenen operasyonda 32 ayrı hırsızlık olayı aydınlatılırken, 8 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mahallebaşı semtinde hurdacılık konusunda faaliyet sürdüren Ç. H. adlı şirket ortaklarının çocuk ve gençleri borçlanmaya zorlamak, kasten yaralamak, ve benzeri yöntemlerle zorla hırsızlık yaptırdıkları, yönündeki ihbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri 7 ev, 8 işyeri ve şahıslara ait otolar olmak üzere 20 ayrı yere operasyon düzenledi. Operasyonda çalıntı olduğu değerlendirilen; sarı tabir edilen su ve doğalgaz tesisat malzemeleri,4 adet 12 metre kare halı, 1 adet büyük bakır kazan, 2 adet diz üstü (laptop) bilgisayar, 1 adet 5 tonluk kantar ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsat süresi bitmiş 9 mm. Yavuz-16 marka tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili olarak, S. A, B. A, H. A, H. A, C. A, M. B, G. K, G. K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin sorgulamalarında çeşitli tarihlerde otodan ve işyerinde meydana gelen 32 hırsızlık olayı ile 2 silahla yaralama olayı ve 1 adet kasten yaralama olayı aydınlatılırken, şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 12:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
l4ll IP: 85.99.179.xxx Tarih : 6.03.2008 21:19:35

mahalle başındaki hurdacıların yaptıkları işi sağır sultan duydu bir sürü esnafın canı yandı neden acaba daha yeni yakalandılar ve yakalanmaları neyi çözecek o kadar esnafın çalınan malı iademi edilecek yoksa zararlarımı karşılanacak ?