7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da kadınlar günü kutlaması

Erzurum'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türk Kadınlar Birliği, Erzurumlu Girişimci Kadınlar Derneği, Erzurum- Kalkınma Vakfı Kadın Kolları ve CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup kadın Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şubesi Onursal Başkanı Saffet Zengin, bir basın açıklaması yaptı. Zengin konuşmasında, kadının siyasette daha çok yerinin olması gerektiğini vurguladı. Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Zengin, "Sonradan düzenlenen kanun maddeleriyle kadınla erkek arasında toplumsal ve ekonomik alanda tam bir eşitlik sağlamıştır. Kadının her mesleğe girmesine imkan vermiştir. Aile hayatında eşler arasında eşitlik getirilmiş, esas olan tek kadınla evlilik yasallaşmıştır. Boşanma hakkı kadına da verilmiş, aile toplumun temeli olarak kabul edilerek korunmuş, çocukların iyi yetişmeleri için ana babaya yükümlülükler verilmiştir. Çok ciddi bir müessese olan aile kurma devletin denetimi altına alınmıştır. Mirasta kız ve erkek çocuklar arasındaki adaletsizlik kaldırılmıştır." dedi.

Daha sonra Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihçesini anlattı.

Öte yandan program sonrasında Emniyet Teşkilatı adına bayan polisler tarafından Türk Kadınlar Birliği Başkanı Türkan Bayrak’a bir çiçek taktimi yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 13:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Siyami UÇAN IP: 78.168.41.xxx Tarih : 8.03.2008 20:07:12

Türkiye Cumhuriyeti'nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor Sevgi ve Saygılarımızı Sunuyoruz.