7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da karsız kış

Erzurum, son yılların kar yağışsız kış günlerini yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda karla mücadele için yoğun çalışma yapan İl Özel İdaresi de en rahat günlerini yaşıyor. 

Erzurum’un sadece yüksek kesimlerinde bulunan yerleşim yerlerine yağan karla mücadele eden Özel İdare, bugüne kadar 6 köye ait 20 kilometrelik yolu ulaşıma açtı. 

GECİKEN KAR ÖZEL İDAREYE YARADI
Erzurum’da kar yağışının gecikmesi Özel İdare Müdürlüğü’nün KÖYDES yatırımlarını tamamlamasına yaradı. Kışın geç gelmesinin işlerini kolaylaştırdığını belirten Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok, köy yollarında ufak ufak kar temizliğine ve yol açma çalışmalarına başlandığını, ancak havaların sıcak gitmesiyle birlikte yarım kalan işlerinin de tamamlandığını söyledi. 

Kar yağışının Erzurum için alışılmış ve rutin bir şey olduğunu ifade eden Altınok, “2008 yılı yatırım programları ve özellikle KÖYDES projeleri havaların çok iyi gitmesi sebebiyle tamamen bitirilmiştir. Bu arada köy yollarında kar mücadelesi çalışmaları sessiz sedasız başlamıştır. Şu ana kadar 6 köye ait 20 km. yolda kar temizliği yapılmıştır. 

İlimizde karla mücadele çalışmaları olağan ve her yıl tekrar eden bir durumdur. Kar yağışı başka illerde olağanüstü bir durum olarak görülürken, Erzurum’da halk tarafından bereketin ve sağlığın sembolü olarak kabul edilmektedir. Yılda ortalama 30.000 ile 40.000 km. kar mücadelesi yapan Erzurum İl Özel İdaresi, idarecisi ve çalışanıyla 2008 – 2009 sezonu kar mücadelesi hazırlıklarını tamamlamıştır. Her zaman olduğu gibi kırsalda kardan ulaşılamayan tek bir yerleşim yeri kalmaması için mesai mefhumu gözetmeden çalışılacaktır.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 10:00:13
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 10:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?