6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da kene ısırma vakaları azaldı

Erzurum'da kene vakalarında geçen yıla göre azalma olduğu bildirildi.

Sağlık Müdürlüğü verilerine göre 2007'de 55 olan vaka sayısı bu yılın Haziran ayı sonuna kadar 17 olarak gerçekleşti.

Kene ısırması sonucu yaşanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ilk olarak Erzurum'da 2003 yılında görüldü. Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, 2003 yılı ile 2007 yılları arasında Erzurum'da 195 kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle tedavi altına alındı. Kene ısırması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. Hastalıkla ilgili her yaz başında yoğun tedbirler alan sağlık müdürlüğünün çalışmaları sonucu vaka sayısı azaldı. 2007 yılında 55 olan kene ısırması vakası bu yılın Haziran ayı sonuna kadar 17 olarak gerçekleşti.

4 İLÇEDE TEDBİRLER ARTIRILDI

Sağlık Müdürlüğü istatistiklerine göre, Erzurum'da görülen kene ısırması vakası 4 ilçede daha yoğun yaşandı. 2003-2007 dönemleri arasında olayların yüzde 27'si Şenkaya'da, yüzde 25'i Oltu'da, yüzde 17'si Olur ve yüzde 11'i ise İspir ilçesinde meydana geldi. Kene ısırma vakalarının bu 4 ilçede yaygınlaşması üzerine Sağlık Müdürlüğü buralarda tedbirlerini artırdı. Kını ısırma vakalarının yüksek olduğu 4 ilçede çiftçileri birebir bilgilendirmeye başlayan sağlık müdürlüğü, oluşturduğu mobil sağlık hizmetiyle ev ev dolaşıyor.

Vatandaşları kene ısırmaları ve sonrasında yapılacak işlemle ilgili bilgilendirdiklerini belirten Erzurum Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, risk altında yaşayan yerlerde görev yapan sağlık çalışanlarını da eğitimden geçirdiklerini kaydetti. Erzurum ve ilçelerinde görev yapan sağlık personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla mücadeleye büyük önem vermelerini istediklerini belirten Sağlık Müdürü Vançelik, Erzurum'da meydana gelen vakaları en aza indirmek için çalıştıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?