4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da kış yeni başladı

Erzurum'da kış yeni başladı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ve tipi bölgede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı sebebiyle Erzurum'da 245 köyün yolu ulaşıma kapandı.


Mart ayının başlamasıyla birlikte zaman zaman etkili olan kar yağışı bugün Doğu Anadolu Bölgesi'ni esir aldı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan ve tipiyle birlikte etkili olan kar yağışı bölgede yaşamı olumsuz etkiledi. Erzurum'un çevre il ve ilçelerle bağlantısını sağlayan çevre yollarında ulaşım güçlükle sağlanırken, yolda kalan birçok araç, ilerlemekte güçlük çekti. TIR ve kamyon sürücüleri zincir takarak yollarına devam edebildiler.

Etkili olan kar yağışı sebebiyle Karayolları ve Özel İdare ekipleri, yolların ulaşıma kapanmaması için yoğun bir çalışma içerisine girdi.
Güne karla uyanan Erzurumlular, işlerine gitmekte güçlük yaşadılar. Bir anda bastıran kar, şehirde yaşamı felç etti. Yollarda yürüyen vatandaşlar, şiddetli yağış nedeniyle kardan adamı andırdı. Son günlerde baharı andıran günlerin yaşandığı Erzurum'da etkili olan kar yağışı, baharı bekleyen Erzurumluları şaşkınlığa uğrattı.
Mart karıyla birlikte yeniden karakışla mücadele etmek zorunda kalan Erzurumlular, 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' atasözünü bir kez daha hatırladılar.


Öte yandan yağan karla birlikte bölgedeki bazı illerde kar kalınlıkları Ağrı'da 59, Muş'ta 30, Ardahan'da 17, Kars'ta 15 ve Erzurum'da da 15 santimetre olarak ölçüldü. Doğu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bölge genelinde 700'e yakın köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

ERZURUM'DA 245 KÖYÜN YOLU KAPANDI
Bu arada Erzurum'da etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle 245 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre yağış sebebiyle Erzurum'da 7 köy ve 2 mezrada elektrik arızası olduğu öğrenildi.
Bu arada yapılan ölçümlere göre Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının ise 30 santime ulaştığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?