8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da 'Kobra' operasyonu

Erzurum'da uyuşturucu ve kaçak silah ihbarları üzerine harekete geçen polis, bir çok suçtan sabıkası bulunduğu kaydedilen Kobra Ali lakaplı Ömer Seyfettin Korkmaz'ın mekanlarına yönelik "Kobra" adı verilen bir operasyon düzenledi. Özel Harekat timleri ve çok sayıda resmi ve sivil polisin katıldığı operasyonda, önceden belirlenen mekanlar abluka altına alınarak şok baskınlar yapıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı doğrultusunda eş zamanlı olarak Kobra A. lakaplı Ö.S.K.'Ya ait olduğu ileri sürülen işyeri, ev ve ahırlara baskın düzenleyen polis, uyuşturucu ve kaçak silah aradı. İlk olarak bir hurdacıya giren polisler, burada bulunan 20'ye yakın şahsı gözaltına alırken, işyerini didik didik aradı. Emniyet yetkilileri, yapılan operasyonda ele geçirilen malzemelerin daha sonra açıklanacağını bildirdi. 

Kobra A. lakaplı 3 çocuk babası Ö.S.K., 15 yıl önce Kahramanmaraş'ta hurdacılık yaparken, kardeşi A.K.'nın husumetten dolayı öldürülmesi üzerine işini bırakıp, bıçakla adam yaralama gibi çeşitli suçlar işledikten sonra 7 yıl firari hayatı yaşayıp, sonra teslim olmuş ve yaklaşık 3 yıl hapis yattıktan sonra Erzurum'a gelerek Gölbaşı Semti'nde yine hurda üzerine işyeri açmıştı. Ancak yaşadığı semtte işlenen birçok suçtan dolayı polis tarafından defalarca gözaltına alınması üzerine çareyi 24 saat kendini kamerayla kaydetmekte bulmuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 01:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?