6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da köpekler 30 kişiyi ısırdı

Erzurum'da çeşitli mahallelerde biri kuduz olduğu tespit edilen 3 köpek tarafından ısırılan 30 kişiye hastanelerde gerekli müdahaleler yapıldı. Yaralılar arasındaki 2 çocuğun sağlık durumları ciddiyetini koruyor.

İl Sağlım Müdürü Yardımcısı Cumhur Hakkı Çankaya, 30 Mayıs günü öğlen saatlerinde Veyisefendi Mahallesi'nde ilk köpek saldırısı olayının gerçekleştiğini söyledi.

Köpeklerin daha sonra Rabihatun, Abdurrahmangazi, Palandöken, Kırmacı, Mehdiefendi mahallelerinde vatandaşlara saldırdığını ifade eden Çankaya, “Bugün itibariyle köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 30 kişiye aşılarını yaptık. Gerekli olanlara serum takıldı. Şimdi ise antibiyotik tedavileri devam ediyor. Yüz bölgelerinden ısırılan 4 yaşındaki B.B. ile 13 yaşındaki E.D'nin sağlık durumları tehlikeli. Çocuklar ekiplerimiz tarafından evlerinde kontrol altında tutuluyor” dedi.
Kuduz ısırık vakalarının görüldüğü mahallelerde hafta sonu 3'er kişilik 4 ekibin kontrol yaptığını ifade eden Çankaya, “Muhtarlarla görüşen personelimiz mahallelerde gerekli araştırmayı yaptılar. Şu an herhangi bir sıkıntı gözükmüyor” diye konuştu.

Çankaya, ayrıca Aşkale ilçesinde sahipsiz bir köpek tarafından ısırılan K.K. adlı gencin yüzünden yaralandığını ve müşahede altında tutulduğunu sözlerine ekledi.
Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Ufuk Dinler ise 30 Mayısta incelenmesi için kendilerine 3 köpek ölüsü gönderildiğini belirterek, “Kontrollerde köpeklerden birinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Diğer iki köpekte kuduz hastalığıyla ilgili herhangi bir bulguya rastlamadık” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri topladıkları sokak köpeklerini Gölbaşı mevkisindeki hayvan barınaklarında muhafaza ediyorlar.

A.A.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?