6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da KPSS heyecanı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Erzurum'da bu sabah yapılan sınavla başladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde bulunan fakülte binalarında yapılan sınav öncesi trafik ekipleri sıkı tedbirler aldı. Sınava giren öğrencilerin rahatsız olmalarını önlemek için sürücüleri uyaran trafik ekipleri, Fen Edebiyat Fakültesi yakınlarında alarmı çalan bir araç için harekete geçti.

Sınava girenlerin ailelerinin ihbarı üzerine bölgeye giden trafik ekipleri, alarmı kısa aralıklarla çalan aracın sahibini bulmak için araştırma yaptılar. Aracın sürücüsüne ulaşamayan görevliler, otomobili çekerek sınav yapılan okuldan uzaklaştırdılar.
Bu arada çok sayıda gencin geleceği açısından önemli bir sınav olan KPSS, velileri de terletti. Çocuklarıyla birlikte sınavların yapılacağı okullara gelen veliler, dışarıda Kur'an okuyup dualar etti.

ANTRENÖR SINAVDA

Bu arada Erzurum'da 2011 yılında yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlanan sporcular, bugünkü çalışmalarını antrenörlerinden eksik yaptılar. Cemal Gürsel Stadyumu yanındaki atletizm pistinde çalışan sporcular, antrenörleri Mülkinaz Gündüz'ün KPSS'ye girdiğini söylediler.

SINAV İKİ GÜN SÜRECEK

Bugün sabah 09.30'da başlayan KPSS iki gün sürecek. Sınavın bu sabahki oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumunda eğitim bilimleri; yarın sabah oturumunda hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe; öğleden sonraki oturumunda çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testleri uygulanacak.

Genel yetenek ve genel kültür testlerinin yanıtlandığı birinci bölüm 2 saat sürdü. Yabancı dil testinin yanıtlanacağı ikinci bölümü 1 saat; öğleden sonra oturumu ise 2,5 saat sürecek. Yarın sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi ise 3.5 saat olacak.

Sınavda, genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulandığı bu sabahki oturuma tüm adaylar katıldı. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre katılıyorlar.

Öğretmen adaylarının, sınavın bu sabah ve öğleden sonraki oturumuna girmeleri gerekiyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 14:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?