7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da kuduz vakası

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Paşayurdu köyünde geçtiğimiz hafta içerisinde 2 büyükbaş hayvanın kuduzdan ölmesi üzerine, bölgede dezenfeksiyon ve aşılama çalışması yapıldı. 

Erzurum'da merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Paşayurdu köyünde kuduz vakası olduğu tespit edildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, 75 haneli köyde kuduz vakası olduğunun belirlenmesinin ardından bölgede inceleme yaparken, kuduzdan telef olan 2 hayvan gömüldü. Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, köyde yapılan incelemelerin ardından ilçe tarım ve sağlık grup başkanlığının müşterek çalışmasıyla karantina tedbirleri alındığını, dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra hayvanların aşılandığını, vatandaşların ise hastalık hakkında bilgilendirildiğini söyledi. 

Köy Muhtarı Mecit Levent, olayın 40 gün önce meydana geldiğini ancak çobanın kendilerine bilgi vermediğini belirterek, "Hayvanlardan 1 tanesi öldükten sonra çoban, bize hayvanlara bir köpeğin saldırdığını söyledi. Bunun üzerine ben de ilçe tarım müdürlüğüne başvurdum. Buraya sağlık ekipleriyle birlikte geldiler. Dezenfeksiyon ve aşılama çalışması yapıldı. Daha sonra da ölen hayvanlardan birisinden numune alındı. Numuneden hayvanların kuduz olduğu belirlendi" dedi. 

Murat Polat isimli köylü ise geçimini besicilikle sağladığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 18:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?