6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da kuş gribi eğitimi

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNİCEF) tarafından 'Kuş Gribi Eğitim Paketi' hazırlandı.

Eğitim çalışması kapsamında Erzurum’da İl Tarım Müdürlüğünden 4 Veteriner Hekim ve İl Sağlık Müdürlüğünden 2 Doktor olmak üzer toplam 6 personel 'kuş gribi il eğitim sorumlusu' olarak belirlenerek Van’da düzenlenen özel bir eğitime katıldılar.
Eğitimleri tamamlanan il sorumluları, il merkezi ve 18 ilçede çalışmalara başladılar. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kuş gribi il eğitim sorumluları, 18 ilçede Şubat- Mart-Nisan aylarında eğitim çalışmalarına ağırlık verecekler. Böylelikle hastalık salgınını önleme ve salgından korunma yolları konusunda kamuoyunda ve özellikle risk altındaki gruplar arasında bilinç ve duyarlılığı güçlendirilmesini sağlayarak, Kuş Gribi hastalığının hayvandan hayvana, hayvandan insana bulaşmasının en kısa sürede engellenmesi ve bu aşamalarda hastalığın kontrol altına alınarak insandan insana bulaşmasının engellenmesi amaçlanıyor.
Ayrıca Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğünde görevli teknik personellerden oluşan il eğitim sorumluları, ilk olarak öğretmenler, rehber öğretmenler, halk eğitim merkezlerinde görevli uzman ve usta öğreticiler, mühendisler, biyologlar, imamlar-hatipler, muhtarlar ve avcı derneklerine ulaşmayı hedeflediler. Yapılacak eğitimlerde proje kapsamında birer adet kuş gribi rehber kitabı ve CD”si verilecek. İl eğitim sorumluları, bu 3 ay içerisinde toplam 2 bin 640 kişiye ulaşmayı hedefledi.

ÇOCUKLARA KUŞ GRİBİ EĞİTİM PAKETİ

Kuş Gribi İl Eğitim Sorumluları, ayrıca Proje kapsamında öğrencilere yönelik 'kuş gribi eğitim paketi' hazırladılar. İl genelinde tüm okullara dağıtılacak olan kitaplarla çocukların konuyla ilgili eğitimine katkıda bulunulacak. Yetkililer, eğitim paketi üç farklı yaş grubuna yönelik üç farklı kuş gribi çocuk oyunu içerdiğini belirterek, "Bu gruplardan; 1.grupta 3-6 yaş arası (Sırala Beni Say Beni Kuş Gribinden Koru Beni) 1050 adet, 2. Grupta 7-10 yaş arası (Eşini Kaçırma Puanını Kaptırma) 2950 adet, 3. Grupta 11-14 yaş arası (Kuş Şehri) 2550 adet çocuklara yönelik oyunlar yer almaktadır. Bu oyunların il genelindeki belirtilen grupları içeren bütün okullara ve sınıflara öğrenci sayısı ile orantılı olacak şekilde dağıtılması planlanmıştır.” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 11:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?