4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da meteorolojik uyarı

Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığı'nca yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşların sağanak yağış ve 'Toz pusu' konusunda dikkatli olması istendi.


Vali Yardımcısı ve İl Kriz Merkezi Başkanı Nurullah Aktaş yaptığı açıklamada, bölgenin, merkezi Doğu Akdeniz olan alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altında olduğunu belirterek, bu sebeple alçak basınç merkezinin, hareket ettiği Suriye, Irak ve İran üzerinden kaldırdığı çöl kumlarının Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti.
Aktaş, yağışların renginde kırmızılık beklendiğini kaydederek, "Yağışın olmadığı zamanlarda 'Toz pusu' olarak nitelendirilen bu hadise atmosfer içindeki toz parçacıklarının miktarını artırdığı için astım ve alerjisi olan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerekmektedir. Toz pusu hadisesinin bugün akşam saatlerine kadar Erzurum kent merkezi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında etkili olması bekleniyor. Yağışların sağanak şeklinde, rüzgarın güney batıdan orta kuvvette esmesi, sıcaklıkların mevsim normallerinde olması bekleniyor. Toz pusu hadisesi nedeniyle alerjisi ve astımı olan hastaların yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?