8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da şaşırtan ceza

ERZURUM'DA ŞAŞIRTAN CEZA

Ortaokul mezununa, üniversitede okurken kullandığı krediyi geri ödemediği için 7 bin TL'lik icra geldi. İcra yazısını gören 3 çocuk babası Murat Arzuman, "Az daha kalp krizi geçiriyordum. Bari diplomamı da versinler" dedi.

Erzurum'da yaşayan ortaokul mezunu Murat Arzuman, Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gördüğü dönemlerde yüksek öğrenim kredisi kullandığı ve krediyi geri ödemediği gerekçesiyle icralık oldu. Ortaokulu dışarıdan bitiren, liseyi ise okuyamayan evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Arzuman, Elazığ Vergi Dairesinden gönderilen 7 bin TL'lik icra kağıdı ile şaşkına döndü. Arzuman, "İşsizim. İcra evrakını görünce az daha kalp krizi geçiriyordum" dedi.

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü yıllarda yüksek öğrenim kredisi kullandığı ve parayı geri ödemediği gerekçesiyle icraya verilen Murat Arzuman, mezun olduğu söylenen üniversitenin hangi kentte olduğunu bile bilmediğini ifade etti.

İcra kağıdı eline ulaştığında büyük bir şok yaşadığını anlatan Arzuman, "Ortaokulu dışarıdan tamamladım. Liseyi ise hiç okuyamadım. Üniversite sınavlarına bile girmedim. Ancak devlet, benim hangi ilde olduğunu bile bilmediğim ve ismini dahi yeni duyduğum Çukurova Üniversitesi'nde okuduğumu ve mezun olduğumu söylüyor. Üstelik, üniversite okurken de kredi kullanmışım ve krediyi ödememişim. Şimdi benden 7 bin TL icra yoluyla tahsil etmek istiyorlar. Madem okuduğumu söylüyorlar o zaman bana üniversite diplomamı da versinler. Böyle saçmalık olur mu?" dedi.

Arzuman, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Tazminat davası da açacağım" dedi.

ERZURUM'DA ŞAŞIRTAN CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 11:19:03
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 12:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?