4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da seçim alarmı!

Ağır kış şartlarının yeniden etkisini gösterdiği Erzurum'da oy pusulaları ve seçim sandıkları, kardan dolayı yolları kapalı olan köylere kar üstü araçlarıyla gönderildi.

Erzurum'da dün gece yağan kar sonrası 130 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı. Pazar sabahı 07.00'de başlayacak oy verme işlemi sebebiyle yolu kapanan köylere seçim sandıkları ve oy pusulaları bugün kar üstü araçlarıyla gönderildi. Palandöken Dedeman pistine getirilen kar üstü araçları jandarma ekipleri nezaretinde seçim görevlileriyle birlikte, kardan dolayı yolları kapalı olan dağlık alanda bulunan köylere doğru yola çıktı. Ekipleri Erzurum Valisi Sami Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok yolcu etti.

Vali Sami Bulut, düne kadar 963 köy yolundan sadece 20'sinin kapalı olduğunu ancak dün gece yağan karla birlikte bu sayının 130'a çıktığını ifade ederek, yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin 24 saat esasına göre yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. İl Seçim Kurulu'yla yapılan görüşmeler sonrasında yolunun açılması kar ve tipi nedeniyle uzun sürecek olan köylere oy pusulalarının ve seçim sandıklarının kar üstü araçlarıyla gönderildiğini kaydeden Vali Bulut, "56 ekiple birlikte güvenli bir şekilde oy pusulalarını ve seçim sandıklarını köylerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Jandarma ekiplerimiz görevlilere nezaret ediyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?