6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da seminer zamanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Koruma Mevzuatının Tarihi Gelişimi ve 2863 Sayılı Yasa" adlı 29. seminer Erzurum'da gerçekleşti. 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Salonunda düzenlenen seminere Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Şener, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Avcı, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Başkanı Ulvi Özel ile Erzurum Tarım İl Müdürlüğü Gıda mühendislerinden Dilara Palandöken, konuşmacı olarak katıldı.
Erzurum Valisi Sami Bulut'un açılış konuşmasını yapmasının ardından ülke turizminin gelişmesinde izlenecek stratejileri anlatan Doç. Dr. Burhan Şener, Türkiye'nin dünya turizminde marka olarak 9 ve 10. sıralarda yer aldığını kaydetti.

Devletin ve bireylerin turiste bakış açısının yenilenmesi halinde oluşacak imaj ile Türkiye'nin turizmde ilk 5'e girebileceğini ifade eden Doç. Dr. Şener, " Turist ne ister? sorusunu kendimize soralım. Gideceği yerde asayiş, huzur, temiz çevre, tatlı dil, güler yüz, alış verişte aldatılmamak. Turizmde imaj, sosyo ekonomik kalkınma demektir. Kolluk güçlerimiz, jandarmamız, esnafımız, sokaktaki vatandaşımız turiste güler yüz tatlı dille yaklaşsa, turizm gelirlerimizde patlama yaşanır. Turizmde yıllık gelirimiz 22 milyon dolar. İmajımızın düzelmesi halinde bu rakam 60 milyon dolara ulaşır." dedi. 

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Avcı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Başkanı Ulvi Özel ile Tarım İl Müdürlüğü Gıda mühendislerinden Dilara Palandöken de kültürel eserlerin korunmasız ile çevre kişisel hijyen konularında birer konuşma yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?