6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da şiir şöleni

Erzurum Gençlik ve Yardımlaşma Derneği’nce, şiir yarışması düzenledi. 14 şairin katıldığı yarışmada birinci olan esere diz üstü bilgisayar, ikinciye 500 YTL, üçüncüye ise yarım altın hediye edildi.

Erzurum Gençlik ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen şiir yarışması Dadaş Sineması’nda yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Canım, Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu, Yrd. Doç. Dr. Ekrem Karadişoğulları ve Eğitmen Fatih Demirci’nin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 14 şair yarıştı.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Akbaba, “Derneğimizin kuruluşunun henüz yeni olmasına rağmen Erzurum gençliğinin geleceğine yönelik birçok ücretsiz eğitici kurslar vermeye başladık. Bu kurslar arasında bilgisayar, ingilizce, tiyatro, resim, müzik gibi önemli konularda eğiticiliğe başladık. Ve bunları elimizde materyal değerler olmadan oluşturmayı başardık. Ama bu anlamda Erzurum adına ahkam kesip bazı makamlarda oturup sadece konuşmakla kalanlardan maalesef ki hiçbir yardım ve onun yanında anlayış göremedik” dedi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada daha sonra şairler hazırladıkları şiirlerini seslendirdiler. Yapılan değerlendirme sonunda: Birinci olan Mustafa Yordan’a diz üstü bilgisayar, İkinci olan Mustafa Tekere 500 YTL, üçüncü seçilen Ömer Dişbudak’a yarım altın verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 12:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turker yılmaz IP: 81.215.51.xxx Tarih : 17.03.2008 11:30:34

böyle programların yapılması harika başarılar