6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'da sinema şöleni

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Amatör Kare Sinema Kulübü tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen ’Geleneksel Film Günleri’ bugün başladı.

3. Geleneksel Film Günleri, bugün Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda İnönü Belgeseli’nin 1. bölümünün gösterimiyle başladı. Festivalin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Akten, "Sanat ve kültür, özgürlük ortamları içinde geliştirilebilir ve ancak geniş kitlelerle buluşulursa yaşayan, paylaşılan bir olgu haline gelir. Atatürk Üniversitesi, bu sorumluluğu hep üstlenmiş ve bundan onur duymuştur. ’Geleneksel Film Günleri’ film gösterimlerinin yanı sıra sinema konusundaki bilgilerin, deneyimlerin aktarılabileceği ve tartışılabileceği ortamları da hazırlar" dedi.

3 gün sürecek film günlerinde bugün "İnönü Belgeseli" (1. Bölüm), "Tabutta Rövaşata" ve "Tibet’te Yedi Yıl", 28 Nisan Perşembe günü "İnönü Belgeseli" (2. Bölüm), "Cumhuriyetin Kazanımları", "Gizli Gerçek", 29 Nisan Cuma günü de "İnönü Belgeseli" (3. Bölüm), "Sineklerin Tanrısı" ve "Dersu Uzala" adlı film gösterimleri sunulacak. Film gösterimlerinin ardından bazı yönetmen ve oyuncularla söyleşiler yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 14:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?