8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'da 'Sözde Soykırım' sergisi

Erzurum'da Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Türk Soykırımı ve Ermeni Terörizmi" konulu fotoğraf sergisi bugün açıldı. 

Okul binası içerisinde açılan sergide Ermeni mezalimini yansıtan eski fotoğraflar ve gazete haberleri yer alırken, serginin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirildi. Sergi açılışının ardından ise Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı solanunda öğrencilere yönelik bir konferans verildi. Okul idarecileri ve Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu'nun konuşmacı olduğu konferansta öğrencilere Ermeni mezalimi anlatıldı. 

Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, " Fransa meclisinin geçen ay almış oldukları karar gerçekten 21. yüzyılın uluslararası düzeyde tarifi mümkün olmayan bir yasanın kabul edilmesi biz Türk tarihçilerini çok üzmüştür. Asıl katliama uğrayan bu bölgenin insanlarıdır. Erzurum ve çevresinde belirlenmiş 50 bin şehidimiz var. Bugün Fransa Parlamentosu hayatlarında arşiv görmemiş, siyasi mantıkla, gözlükle meseleye bakmaktadır. Yarın mutlaka bu kararın altına imza atanları tarih yargılayacaktır" diye konuştu. 

Kürkçüoğlu konuşmasında Ermenilerin Doğu Ananadolu Bölgesi'nde yaptıkları katliamlar hakkında bilgiler verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 15:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Vaiz GARİPOĞLU IP: 88.230.10.xxx Tarih : 19.11.2006 23:08:46
Eski bir mezun olarak EAL idareci ve öğrencilerini bu duyarlı ve isabetli faaliyetlerinden dolayı kutlarken bu serginin gerçekleri görmeme konusunda inat eden mihraklara doğruyu bulmaları konusunda yardımcı olmasını temenni ediyorum.