2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Erzurum'da su sayaçları patladı!

Doğu Anadolu Bölgesi’ni 2 gündür etkisi altına alan aşırı soğuklar, Erzurum’da gecekondu semtlerindeki evlerde yaklaşık 200 su sayacının patlamasına sebep oldu.

Arızaları gidermek için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), Sayaç Söküp Takma ve Kontrol Ekibi oluşturdu.

Geceleri eksi 29 dereceyi bulan aşırı soğuklar vatandaşları olumsuz etkilerken, su sayaçlarının da donarak patlamasına neden oluyor. ESKİ Genel Müdürü Vahit Kılınboz, aşırı soğuklarla birlikte donarak patladığı için birimlere ulaşan arızalı sayaç sayısının bir gece itibariyle 200’e ulaştığına dikkat çekerek, "Son günlerde patlayan su sayacı sayısında büyük bir artış görülüyor. Bu sayının daha da artmasından endişe ediyoruz. Donan su sayacını ücret talep etmeden değiştiriyoruz. Yani vatandaşın maddi bir kaybı olmuyor. Ancak bir su sayacı 40 milyon lira. Bir gecede yaklaşık 200 sayaç patladı. Bunun maliyeti ise 8 milyar lira" dedi.

Alınan ihbarlar üzerine kısa sürede adrese giden Sayaç Söküp Takma ve Kontrol Ekipleri ise vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Abonelerimiz, sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmamalıdır. Şiddetli soğuklarda muslukları çok su akmayacak şekilde açık bırakılmalıdır."

ERZURUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 13:47:50
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?