7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum’da tartışmalı logo

ERZURUM’DA TARTIŞMALI LOGO

Erzurum’da Yakutiye Belediyesi’nce yaptırılan ve tanıtım için panolara asılan yeni logo, vatandaşlar tarafından beğenilmedi. Kentteki tarihi mekanlardan alınan motifler ve kültürel ögelerin yer aldığı logoyu anlamaya çalışan vatandaşlar, “Logoyu hiçbir şeye benzetemedik. Tıpkı bulmaca gibi” dediler.

Kurulduğu 1994’de yaptırılan iki minareli logoyu, iki yıl sonra çift başlı kartalla değiştiren Yakutiye Belediyesi’nce 12 yıl sonra Ajans Orkestra’ya yaptırılan üçüncü logo, vatandaşlardan farklı yorumlar alıyor. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Yakutiye Medresesi peyzaj düzenlemesi inşaatını çevreleyen panolara asılan ve yöresel halk oyunu olan Baş barın yanı sıra Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Üç Kümbetler’den alınan motiflerden oluşan yeni logoyu büyük bir merakla inceleyen vatandaşlar, çizimleri anlamaya çalışıyor.

Çizimlerde yararlanılan eserler resimlerle gösterilmesine karşın yeni logoda bu eserlere ait izlerin tam olarak görülemediğini belirten vatandaşlardan Baki Pardeli, “Çizimler, Erzurum’un önemli tarihi yapıtlarını yansıtmıyor. Neye benzediğini tam olarak anlayamadım” dedi.

Ajans Orkestra ekibinden Burak Yıldız ve Mehmet Salih Çolak tarafından 3 ayda tamamlanan Yakutiye Belediyesi’nin yeni logosunu beğendiğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “İlginç ve güzel bir çalışma oldu. Yapılan çalışmayı öncelikle halkımızın beğenisine açtık. Panolarda, park çevresine konulan güvenlik bariyerlerini de kullanarak bu çalışmayı halkımıza sergiledik. Bu konudaki eleştiri ve önerileri bekliyoruz” dedi.

Çalışma öncesi merkez ilçenin logosu için gereken noktaları araştırdıklarını belirten Ajans Orkestra ekibinden Burak Yıldız, “Logoda Yakutiye’nin simgelerini ön plana çıkardık. İnsanların baktıkları zaman direkt olarak gözüne çarpacağı unsurlara yer verdiğimiz logoyu halkın beğenisine sunduk. Gelebilecek önerileri değerlendireceğiz. Ortadoğu Patent Ofisi tarafından Türk Patent Enstitüsü’ne tescil başvurusu yaparak logoyu koruma altına aldık” dedi.

ERZURUM’DA TARTIŞMALI LOGO
ERZURUM’DA TARTIŞMALI LOGO
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 11:53:05
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 11:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?