7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da terör örgütü operasyonu

Erzurum'da Hizb-ut Tahrir terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Doğu Anadolu ile Adana bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu 8 kişi yakalanarak, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şehrin muhtelif semtlerindeki 7 ayrı eve eş zamanlı olarak baskın düzenlendi. Operasyonlarda Hizb-ut Tahrir terör örgütünün Doğu Anadolu ve Adana bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu iddia edilen 8 kişi yakalandı.

Zanlıların adliyedeki sorgulamaları sürerken, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ise bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, ilimiz ve bölge illerine dağıtıma hazır koliler içerisinde 3 bin 200 adet örgütsel döküman, kitap, broşür, dergi ve örgütsel bildiriler ile elde edilen örgütsel dokümanların çoğaltılması amacıyla arşivlendikleri bilgisayar, flash bellek ve CD'ler ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonla, adı geçen yasadışı terör örgütünün ilimiz ve bölge illerindeki faaliyetlerine büyük ölçüde darbe vurulmuş, örgütsel yayın ve dokümanları ele geçirilmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir" denildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?