7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da toplu mezar kazımları

Kışın hava sıcaklığının sıfırın altında 35 santigrat derecelere düştüğü Erzurum'da, toprak donmadan önce toplu mezar kazımları başladı. 

Erzurum'da kışın ağır geçmesi sonucu mezar kazımlarının imkansızlaşması nedeniyle şimdiden mezar yerleri hazırlanıyor. Kar düşmeden, sıfırın altında 35 dereceye varan şiddetli soğuklar etkisini göstermeden Abdurrahman Gazi ve Asri mezarlıkta kompresör yardımıyla mezar yerleri kazılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'ndan 8 işçi temmuz ayından beri kompresör ve kazma kürek yardımıyla 850 mezar yeri kazdı. Aile kabristanları ise cenaze olması halinde kışın kompresör ve iş makinası yardımıyla açılabiliyor. Kazılan mezarların ilkbahara kadar dolacağı tahmin ediliyor.

Mezarlıklar Müdürü Adnan Akbaba, kışın cenazesi olan vatandaşlara daha hızlı hizmet etmek amacıyla mezarların yaz mevsiminden kazılmaya başlandığını söyledi. Akbaba, kışın sıfırın altında 40 dereceye varan soğuklarda toprağın donduğunu, bunun ise mezar kazımını güçleştiridiğini ifade etti. Akbaba, kış öncesinde 850 tane mezar yeri kazdıklarına dikkat çekerek, "Mezarlıklarımızda kışa hazırlık tamam. 850 tane mezar yeri kazdık. Kışın günde 5- 6 cenaze oluyor. Mezar yeri kışın kazmak zor olduğu için yazın hazırlıklarımızı tamamlıyoruz." diye konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 09:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?