7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da turist bereketi

Erzurum’u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla önemli bir artış sağlandığı bildirildi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, geçtiğimiz yıl 15 bin 866 yabancı turistin ziyaret ettiği Erzurum’u bu yılın ilk 7 aylık döneminde 16 bin 898 turistin ziyaret ettiğini açıkladı.


Kış turizminin yanı sıra, doğa sporları, inanç turizmi kapsamında son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Erzurum’da yapılan tanıtım çalışmaları olumlu sonuçlar veriyor.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki yatak kapasitesinin yapımına devam edilen 5 yıldızlı otel ile birlikte 3 bine ulaşacağını söyledi. Palandöken Kayak Merkezinde kayak için 5 ayrı bölgenin var olduğunu ancak bunlardan sadece Hınıs boğazı bölgesinin kullanıldığını kaydeden Öztürk, önümüzdeki dönemlerde Konaklı, Gez Yaylası, Ülker Alan ve Yağmurcuk bölgelerinin de faaliyete girmesiyle birlikte yatak kapasitesinin 5 binin üzerine çıkacağını dile getirdi.


2011 Üniversite Kış oyunları kapsamında Konaklı bölgesinde 4 ayrı mekanik tesisin yapımına başlandığını bildiren kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, Palandöken Kayak Merkezi’nin 2011 organizasyonu ile birlikte yıldızının parladığını dile getirdi.


MACERACI TURİSTE HELİKOPTERLİ KAYAK ALTERNATİFİ
Palandöken Kayak merkezi bünyesinde bulunan Yağmurcuk bölgesinde önümüzdeki kış sezonundan itibaren helikopterli kayak dönemi başlayacağını söyleyen Öztürk, turizm amaçlı sportif alanlar oluşturarak macera sporları yapmak isteyen turistlere gerekli hizmeti sağlayacaklarını belirtti. Öte yandan Kandilli bölgesinde Kayaklı yürüyüş alanları oluşturulacağını da hatırlatan Öztürk, Palandöken Kayak Merkezi’nin yıldızının 2011 ile birlikte parladığını dile getirdi.


YABANCI TURİST SAYISINDA ARTIŞ
Geçtiğimiz yıl Erzurum’u 165 bin 850 yerli ve 15 bin 866 yabancı turistin ziyaret ettiğini bildiren Öztürk, bu yılın ilk 7 aylık döneminde ise 85 bin 280 yerli ve 16 bin 898 yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.


Kenti ziyaret eden yabancı turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla önemli bir artış sağlandığını kaydeden Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, “Özellikle 2011 Üniversite Kış oyunlarının Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılacak olması bölgenin cazibesini artırdı. Buna paralel olarak özellikle yabancı turistler uluslar arası organizasyonların yapılacağı merkezleri önceden görmek istiyorlar. Bu sayının kış döneminde çok daha fazla artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 14:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?