4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'da yeşil alan seferberliği

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Son bir yıl içerisinde 20 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Küçükler, önümüzdeki yıllarda bu sayının artarak devam edeceğini kaydetti.


Göreve geldikleri günden bugüne kent merkezindeki yeşil alan sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Küçükler, Erzurum’da sadece Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yoğun olan yeşil alanı tüm kent merkezine yaymayı ilke edindiklerini belirtti.


Erzurum’da yapılacak 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi il genelinde çevre düzenlemesi çalışmaları başlattıklarını dile getiren Küçükler, “Kentsel dönüşüm ve yeşil alan seferberliği ilan ederek büyük projelere imza atıyoruz. Doğunun en büyük rekraasyon alanlarını oluşturduk. Yıldızkent semtinde yaptığımız iki büyük alan ile adeta bu bölgeye nefes aldırdık. Bu projeleri kent merkezinde de uygulayarak Erzurum’un modern bir görünüm kazanmasını sağlayacağız” diye konuştu.


Şehrin ana caddelerinde refüjler üzerine mevsimlik çiçekler diktiklerini anlatan Başkan Küçükler, 2011 hazırlıkları kapsamında Erzurum’da yeni bir açılım ve sıçramanın planlarının yapıldığını ifade etti.
Alman hükümeti ile ortaklaşa yürüttükleri enerji verimliliği projesi ile binalarda mantolama sitemi uyguladıklarını dile getiren Başkan Küçükler, çevreci bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 11:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?