8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum’da yetenek izdihamı

ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan sporda güç birliği protokolü kapsamında başlatılan “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” kampanyasına rekor katılım oldu.

Beş bin ilköğretim ve lise öğrencisi yeteneklerini sergilemek için Şükrü Paşa’daki spor salonuna koştu. İki gün süren “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” tarama testlerine rekor katılım olurken, 50’ye yakın görevlinin bulunduğu salonda sporcu izdihamı yaşandı.

YETENEK İZDİHAMI

Büyük bir ilgi gören özel yetenek testlerine beş bin kişi başvurunca spor salonunda izdiham yaşandı. Tıklım tıklım dolu tribünler önünde gerçekleştirilen sporcu tarama testlerine rekor katılımın olması görevlileri tatlı bir telaşa sürükledi. Hemen hemen Erzurum’daki bütün okullardan öğrencilerin iştiraki ile gerçekleştirilen sporcu taramaları test sınavların Cumartesi ve Pazar günü saat 08.30 ile 17.30 saatleri arasında yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü ve Proje Komisyon Üyesi Bülent Tilkidöğen ve Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi yönetiminde gerçekleştirilen yetenek testi sınavlarında Oğuzhan Varol, Büşra Şahin, Ahmet Çelik, Yusuf Altınkeser, Mustafa Kalkan, Mülkinaz Gündüz, Sinan Çemlek, Sinan Erhan, Engin Polat, Süleyman Perçem, Demet Karslı, Muhsin Köylü, Tamer Çam, Adem Budak, Ali Haydar Kamber, Orhan Güngör, Murat İpek, Hüseyin Çelik, Pınar Ekşi, Yıldırım Gündoğdu, Zafer Kavcı, Murat Bozkurt, Zuhal Yıldırım, Elif Altan ve İsmail Güler gibi görevli isimlerin yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitim Öğretmenlerinden Yavuz Yurttaş, Nuket Gürel ve Aytekin Gültekin’ de sınavlarda görev yaptılar. Sınavlarda çok sayıda fahri antrenörde görev yaptı.

İki gün süren “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” yetenek taraması sınavlarına ilginin yoğun olması ve rekor katılımın sağlanması Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı da oldukça mutlu etti.

OLİMPİK SPORCULAR BELİRLENECEK

Bütün spor branşları için gerçekleştirilen yetenek testinde başarılı olan öğrenciler Atatürk Üniversitesi BESYO ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Bölümü öğretim görevlileri tarafından bilimsel testten geçirilecek ve hangi spor branşına daha yatkın oldukları tespit edilecek. Sporda en iyi tespit edilen bin sporcu arasından ise Olimpiyatlar için hazırlanacak olan takıma sporcular yetiştirilecek.

“Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesi kapsamında Koordinasyon Başkanı Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur’un il dışında olması nedeniyle iki gün süren tarama testlerini Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen ile Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi yönetti. Oldukça başarılı geçen tarama testlerinin ardından Tilkidöğen ve Çelebi salonda görevli olan tüm ekibe teşekkür ettiler.

PROJE MİMARLARI

Şükrü Paşa semtindeki Spor Salonu’nda rekor katılımla gerçekleştirilen “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Yetenek Testi Seçmelerinde başrol oynayan Komisyon üyesi Bülent Tilkidöğen ve Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi’ye Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar övgü yağdırdı. Gençlik ve Spor İl Müdürleri Toplantısı için Rize’de bulunan Çintimar, ikiliyi telefon aracılığıyla kutladı ve muhteşem katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çintimar, “Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okul yöneticilerimizle, tüm beden eğitimi öğretmenleri ile kulüp yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin mimarları Bülent Tilkidöğen ve Ahmet Çelebi’de “Gerçekten rekor düzeyde katılım oldu. Bundan sonra daha ağır görevler bizleri bekliyor. Spor kenti ve olimpiyat kenti olan ilimizden Olimpiyat Kadrosuna sporcu yetiştirmek için kolları sıvayacağız” diye konuştular.

OLİMPİK MERKEZ ERZURUM

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, tek hedeflerinin olimpiyat takımına sporcu yetiştirmek olduğunu vurguladı. Çintimar, Türkiye’de 17 olimpik merkezden biri olan Erzurum’un Olimpiyat takımına sporcu yetiştirmek olduğunu ve bu nedenle olimpiyat kadrosuna sporcu yetiştirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, Erzurum halkının ve Erzurumlu gençlerin spora ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğinin altını çizerek, “Bu projeyi başarı ile gerçekleştiren ekibimizi ve antrenörlerimizi kutluyorum” dedi.

ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
ERZURUM’DA YETENEK İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 16:06:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 16:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?