7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'da 'Yusufelililer gecesi'

Erzurum'da düzenlenen gecede Yusufelililer biraraya geldi.

Yıldızkent Semtindeki Yıldız Düğün Salonunda düzenlenen "Yusufeliler Gecesi"ne Erzurum'da yaşayan Yusufeli'liler katıldı.

Yusufelililer Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Nisgavlioğlu, "Önceki sene kurulan derneğimizle Yusufelili hemşehrilerimle bir çatı altında toplanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene 2. geleneksel gecemizde çok sayıda hemşehrimizi görmek bizleri oldukça mutlu etti. Güzelim ilçemizin kalkınması için el birliğiyle her şeyi yapacağız." dedi.

Geceye katılan AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak ise, " Erzurum'da Yusufelili hemşehrilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Göç veren ilçemizde hemşehrilerimiz bugün Türkiye'nin bir çok ilinde yaşıyor. Ama Yusufelili her yerde Yusufelili. Saygın ve seçkin kişilik özelliğine sahip ilçemiz halkı, Türkiye'nin her yerinde örnek bir vatandaş olduğunu gösteriyor. Suç olayının en düşük olduğu ilçelerimizden biri olan Yusufeli'de büyüklerin küçüklere sevgisi, küçüklerin büyüklere olan saygısı hep sürecektir." diye konuştu.

Yusufeli'nin tarihi ve turistik değerlerinin slayt gösterisi ile tanıtıldığı gecede daha sonra halk müziğinden örnekler sunuldu, folklor gösterisi yapıldı.

Yusufelililer tulum çalgısının da çalındığı gecede bol, bol halay çekerek, gönüllerince eğlendiler.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 09:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?