6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'dan Erzincan'a rafting

Erzincan eski Valisi Rahmetli Recep Yazıcıoğlu tarafından kurulan Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği Başkanı ve Erzincan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gürcan Ekinci tarafından geliştirilen 'Bizim yurdumuz, bizim suyumuz' projesi kapsamında 1 Temmuz'da 3 kişilik rafting ekibi, Karasu Nehri'nin doğduğu yer olan Erzurum'un Aşkale ilçesinden özel bir şişme botla yola çıkarak Erzincan'a ulaştı.

1 Temmuz sabahı Erzurum'un Aşkale ilçesi yakınlarından yola çıkan rafting ekibi 2 günlük yolculuğun ardından Erzincan'a ulaştı. Zaman zaman Karasu Nehri'nin azgın dalgalarında mücadele eden ekip, Sansa Deresi'nde bulunan Paşabatıran rapitinde botun devrilmesi sonucu kısa süreli tehlike yaşadı. 250 kilometrelik başlangıcı tamamlayarak Erzincan merkeze bağı Türkmenoğlu köyü yakınlarında karaya çıkan ekibin yorgunluğu dikkatlerden kaçmadı.

Keyifli bir yolculuk yaptıklarını ifade eden Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gürcan Ekinci, yolculuğun başlangıcı olan Aşkale'den suya girdiklerini kaydetti. Ekinci, "Aşkale'de su iyiydi oradan girdik ve akşam saatlerinde Mercan yakınlarına ulaştık. Burada kampımızı kurduk ve gece orada konakladık. Dün sabah oradan da yola çıkarak Mercan, Yollarüstü'nü aşarak Sansa Deresi'ne ulaştık. Bu sabah da yola çıkarak Erzincan'a ulaştık" şeklinde konuştu.

'Bizim yurdumuz, bizim suyumuz' projesi kapsamında 3 kişilik rafting ekibi Karasu Nehri'nin Suriye'ye geçtiği noktaya kadar nehirde botla yolculuk yapacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 11:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?