4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum’dan istanbul’a kültür köprüsü

ERZURUM’DAN İSTANBUL’A KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

İstanbul’un vitrini konumundaki Pendik Belediyesi ile Erzurum’un sosyal belediyecilikte marka ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aziziye arasında kültür köprüsü kuruluyor.

 İki belediye ortak çalışmalarla hem kültürel etkinliklerin sayısını, hem de sosyal projelerin çeşitliliğini artırmayı amaçlıyor. Pendik ile Aziziye arasında oluşturulacak kültür köprüsüyle aynı zamanda Doğu-Batı arasında sosyal ve kültürel kaynaşma sağlanması hedefleniyor.

Kurulacak kültür köprüsü sayesinde Pendik Belediyesi, açtığı kurslarda yapılan el emeği göz nuru çalışmalar Erzurum’da sergilenecek, Aziziye Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmalar da İstanbul’da sergilenip satışa sunulacak.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in özel isteği üzerine Başkan Yardımcısı Atilla İpek ile Kültür ve Sosyal İşler Danışmanı Ali Şahin, Erzurum’a gelerek kurulacak kültür köprüsü için Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret ettiler. Pendik ile Aziziye arasında kurulacak kültür köprüsü için fikir alış verişinde bulunan İpek ve Şahin’e Aziziye Belediyesi bünyesinde açılan kursları gezdiren Başkan Cengiz, iki ilçe arasında sadece kültürel değil, aynı zamanda Doğu ile Batı arasında bir medeniyet köprüsü kurulacağına dikkat çekti.

PENDİK İSTANBUL’DA ERZURUM’U TEMSİL EDİYOR

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek ile Kültür ve Sosyal İşler Danışmanı Ali Şahin’e, geçtiğimiz günlerde açılan kültür sanat kurslar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Fatih Cengiz, “Pendik ve Aziziye’nin önemli iki ortak noktası var. Birincisi Pendik, İstanbul’da ama sanki Erzurum’un bir ilçesi gibi. Çünkü Pendik Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve belediyenin diğer önemli birimlerinde görev alanlar Erzurumlu. Ayrıca, Pendik’teki Dadaşların nüfus oranı da bir hayli fazla. İkinci önemli ortak noktamız ilçe halkının tatmadığı ve özlem duyduğu kültürel ve sosyal projeleri hemşehrilerimizin hizmetine sunma hedefidir. Aziziye’nin termal turizmde marka ilçe olmasının yanı sıra, kültürel ve sosyal alanda adından sıkça söz ettirmesi adına önemli projeler hazırladık. Açtığımız kurslar ve göreve geldikten sonra Ramazan ayında bugüne kadar ilçemizde yapılmayan etkinlikleri yapmamız sadece bir başlangıçtı.” diye konuştu.

ERZURUM’U İSTANBUL’A, İSTANBUL’U DA ERZURUM’A TAŞIYACAKLAR

Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi arasında kurulacak kültür köprüsü kapsamında önemli çalışmaların yapılacağına işaret eden Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kültürel faaliyetlerin ve sosyal projelerin sayısının arttırılması adına bu çalışmanın iyi bir fırsat olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Pendik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Aziziye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü arasında bundan sonra sürekli bilgi alış-verişi yapılacak. Her iki belediye yapacağı kültürel faaliyetleri ve sosyal projeleri paylaşarak yeni fikirler üretecek. Böylece iki ilçenin kültürel alanda zenginleşmesi sağlanacak. Bir bakıma Pendik Belediyesi İstanbul’u Erzurum’a, Aziziye Belediyesi ise Erzurum’u İstanbul’a taşımış olacak. Pendik Belediyesi ile kuracağımız kültür köprüsünde ev hanımlarını dahi meslek sahibi etmek için projeler hazırlanacak. Ev hanımlarımız evlerinde oturdukları yerde güzel çalışmalara imza atacak.”

İPEK: KÜLTÜR KÖPRÜSÜ BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Aziziye Belediyesi’nin açacağı kurslara araç-gereç desteğinde bulunacaklarına vurgu yaparak, “Aziziye Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız çalışmalar yeni projelerin hayat bulmasını sağlayacak. Pendik Belediyesi bünyesinde açılan kurslarda hanımlarımızın genç kızlarımızın yaptığı çalışmalar Erzurum’a, Aziziye’de yapılan çalışmalar ise İstanbul’da sergilenecek. Aslen Erzurumluyum ve böylesine bir köprünün kurulması beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.” şeklinde konuştu.

ERZURUM’DAN İSTANBUL’A KÜLTÜR KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 13:18:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 14:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?