6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'dan kim özür dileyecek?

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 1915 olaylarına ilişkin iddialara yer verilen ve ''Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum" başlığı altında internetten başlatılan imza kampanyasına katılanlara tepki gösterdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "1915'te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Büyük Felaket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum" başlığı altında açılan imza kampanyasına katılanlara sert çıktı.
Başkan Küçükler, imza kampanyasının 1915 olaylarının acısını yaşamış Erzurum insanını derinden üzdüğünü belirtti, "Gelin Türk soykırımının izlerini gözlerinizle görün" çağrısı yaptı.


Aralarında Lale Mansur, Adalet Ağaoğlu, Yavuz Bingöl gibi isimlerin de bulunduğu imzacıları Erzurum'a davet eden Başkan Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"İnsan sevgisini her dönem önde tutmuş Erzurum halkı, 93 yıl önce yaşanan insanlık dışı olayların acısını hala unutmamıştır. 93 yıl önce Alaca, Cinis, Yeşilyayla ve Tımar köylerinde; kent merkezindeki Karskapı'da , Yanıkdere'de, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarında binlerce Müslüman-Türk, Taşnak Ermeni çeteleri tarafından soykırıma uğramıştır. Tarihi vesikalarla sabittir ki; Erzurum'da Ermeni çetelerinin katlettiği insan sayısı 3 ay gibi kısa bir sürede 50 bini bulmuştur. Bugün Erzurum'da bir tek kişi bulamazsınız ki, bir yakını Ermeni çeteleri tarafından katledilmemiş olsun. Bu toprağın her karışında Ermeni çetelerin işlediği cinayetlerin izleri vardır. Suçluymuşuz gibi Ermeni halkından özür dileyenlere hatırlatıyorum; Türk ulusunun karakterinde ne 'Katliam' ne de 'Soykırım' vardır. Türk milletinin insan sevgisi mazlum milletlere yol gösterecek kadar büyüktür. Kırım'da, Ahıska'da, Kerkük'te, Doğu Türkistan'da soykırım tehdidiyle karşı karşıya kalanların; Bulgaristan'da Irak'ta zulme uğrayanların sığınağı ülke Türkiye olmuştur. Çünkü Türk devlet geleneğinde 'Adalet' vardır, 'Kültürlerin yaşatılması' vardır. Ve yine imzacılara soruyorum; Erzurum halkından kim özür dileyecektir?"

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 11:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?