4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum'dan Obama'ya uyarı!

Ermeni mezaliminden kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Erzurum'dan Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni Devlet Başkanı Barack Obama'ya sözde soykırım uyarısı yapıldı. Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, "Yaklaşan 24 Nisan sendromu öncesi ABD'nin yeni Başkanı Obama'nın izleyeceği devlet siyaseti, şüphesiz tarihi gerçeklere dayalı bir siyaset olmalıdır" dedi.

ABD'de yaşayan Ermenilerin sözde Ermeni soykırımını tanıması için çeşitli baskılar yaptıkları Devlet Başkanı Barack Obama'yı bu konuda uyaran Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, tarihin belgelere dayanan bir bilim olduğunun altını çizerek, "Belgelere dayanmayan, tarih adına hiçbir açıklama yapılamaz, yorum getirilemez ve hiçbir olumlu neticeye ulaşılamaz. Kanunla, komisyon kararı ile tarih yazılamaz. Dünyanın hiçbir ülkesinin parlamentosunun tarih yazmak gibi bir yetkisi yoktur. Bu yüzden de tarihi hadiseleri yazmak siyasilerin değil, tarihçilerin meselesi olmalıdır. Her 24 Nisan geldiğinde maalesef başta Fransa olmak üzere bazı ülke parlamentoları, sözde 1915 Ermeni soykırımını tanıyan kanun tekliflerini kabul ederek, bilimsel gerçeklere ve tarihe karşı en büyük saygısızlığı yapmaktadırlar. 1954-1962 yılları arasında Fransızların Cezayir Müslümanlarına yönelik katliamları karşısında, 'Tarih yazmak parlamentoların işi değildir' diyen Fransız politikacılarının, söz konusu Türkiye olunca tarih yazmaya kalkmaları
bilimsellikten uzak, utanç verici ve akıl dışı bir iki yüzlülüktür. 1915 sözde Ermeni soykırımını tanıyan parlamentolar maalesef tarihten düşmanlık çıkartmak isteyen Ermenilere alet olmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

İSA'NIN KULLARI NASIL BÖYLE BİR KATLİAM YAPABİLDİLER?
Açıklamasında 25 Eylül 1919 tarihinde ABD Başkanı Wilson'un Erzurum'a General Harbord, başkanlığında bir inceleme heyeti gönderdiğini kaydeden Kürkçüoğlu, şunları ifade etti:

"Bu ABD'li heyet Erzurum'da Yanıkdere'de, Kars Kapı'da, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa'nın konaklarında Gölbaşı'ndaki Hacı Ahmet Hanı'nda asıl katliama uğrayanların Erzurum'un gerçek sahipleri Müslüman Türkler olduğuna tanık olduklarında, 'Hz. İsa'nın kulları nasıl böyle bir katliam yapabildiler' hükmüne varmışlardı. General Harbord, Erzurum ve çevresinde gördüğü vahşet karşısında dehşete düşmüş ve o kadar üzülmüştü ki, gittiği Erivan'da Taşnak katillerinin ellerini sıkmama cesaretini gösterebilmiştir."

OBAMA'YA TARİHİ ÇAĞRI
ABD Başkanı Barack Obama'ya çağrıda bulunan Doç. Dr. Kürkçüoğlu, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili dikkatli olmasını istedi. 90 yıl önce ABD Devlet Başkanı Wilson tarihi gerçekleri öğrenmek için Harbord ve heyetini Doğu Anadolu Bölgesi'ne gönderdiğini hatırlatan Kürkçüoğlu, "Yaklaşan 24 Nisan sendromu öncesi ABD'nin yeni Başkanı Obama'nın izleyeceği devlet siyaseti, şüphesiz tarihi gerçeklere dayalı bir siyaset olmalıdır. Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya'ya barış, huzur ve istikrarın yerleşmesi için Obama'nın şahsında ABD, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan arasında iyi komşuluk ilişkilerinin gerçekleştirilmesine bir büyük devlet olarak katkıda bulunmalı ve destek olmalıdır. Obama, hiçbir tarihi temeli olmayan 24 Nisan 1915 sözde Ermeni soykırımı, tarihen gerçekdışı ve hayal mahsulü iddialardır. Ermeni propagandası ile 'Soykırım' iddiasını tarihi bir zemine dayandırmak mümkün değildir. Çünkü, 24 Nisan 1915'te Ermenilerin dünyayı aldattığı üzere, kesinlikle 'Sevk ve İskan Kanunu (Tehcir)' çıkarılmamıştır. 24 Nisan 1915'te Van'da 10 bin Müslüman-Türk'ün Taşnak Ermeni çeteleri tarafından katledilmesi üzerine, Osmanlı hükümeti aldığı bir kararla Taşnak, Hınçak Ramgavur gibi Ermeni cemiyetlerini kapatmış, yöneticilerini de tutuklatmıştır. Bu siyasi ve idari tedbir de yeterli olmayınca, Ermenilerin bölgede katliamları sürdürmesi üzerine 27 Mayıs 1915'te 'Sevk ve İskan Kanunu'nu çıkarmak zorunda kalmıştır. Bu kanunla Anadolu'da yaşayan bütün Ermeniler değil de, isyan eden Ermeni çeteleri sevke tabi tutulmuşlardır. Bu kanunda herhangi bir millet değil, Osmanlı Devleti'ne karşı gelen, isyan çıkaran katliamlar yapan çeteler hedef alınmıştır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?