6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum'dan saldırıya ilişkin kınamalar

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda 15 askerin şehit edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. 

Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen hainlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarına dikkati çeken Başkan Birdal, "Ülkede yaşayan 70 milyon insan kardeştir. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktadır. Hiçbir gücün, hiçbir kuvvetin ve hiçbir planın bu birlikteliği bozması mümkün olmayacaktır" dedi.
 
Şehit edilen 15 askerin acısının sadece ailelerinin yüreğini yakmadığını, 70 milyon Türk Milleti'nin yüreğini dağladığını belirten Birdal, "Yüreğimizde büyük yaralar açan bu saldırılar, kahraman ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusundaki kararlılığını daha çok arttırmaktadır. Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Çünkü bu büyük milletin kahraman ordumuza ve güvenlik güçlerimize güveni tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur. Devletimizin ve milletimizin güvenliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, hain saldırıyı esefle kınadığını ifade ederek, "Henüz Ramazan Bayramı'nın güzel atmosferinde iken hainlerin yaptıkları haince saldırı sonucu 15 şehidimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum.Yapılan bu hain saldırıların amacı ne olursa olsun Türk milletini yıldıramayacaktır" dedi. 

Hain saldırı sonucu kaybettiğimiz askerlerimizin acısının Türk milletinin yüreğini yaktığını dile getiren başkan Atınç, yazılı açıklamasında şunları ifade etti: 

"Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Tarihte geçmiş yıllardan beri üzerinde çeşitli oyunlar oynanan ülkemiz, bugün de, bölücü terör örgütüne hedef haline getirilmiştir. Hain teröristlerin bu kalleş saldırılarıyla Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağına, bu çabaların Türk milletinin sağduyusu ile bertaraf edeceğine yürekten inanıyorum. Ama geçmişte olduğu gibi, milletimiz bu oyunu da bozacaktır. Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Çünkü bu büyük milletin kahraman ordumuza ve güvenlik güçlerimize güveni tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur. Devletimizin ve milletimizin güvenliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 12:10:52
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 13:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?