4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurumlu hafız birinci oldu

Rusya'nın başkenti Moskova'da geleneksel olarak düzenlenen ve 10. yılını kutlayan Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Müsabakasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında Erzurumlu hafız Bünyamin Topçuoğlu, birinci oldu.


Rusya Müftüler Konseyi ve İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) ortak teşebbüsüyle Moskova'daki Korolevski konser salonunda düzenlenen müsabakaya Rusya, Kazakistan, Malezya, Mavritaniya, Suudi Arabistan, Finlandiya, Romanya, Norveç, Türkiye, Kırgızistan, Çin, Mısır, Umman, Fas, İran, Irak, Endonezya, Bulgaristan, Tacikistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Filistin, Cezayir'den oluşan toplam 22 ülkenin temsilcileri katıldı. Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma ve güzel okuma gibi (hıfz ve tilavet) iki farklı dalda yapılan müsabakada Kur'an okuma becerilerini sergileyen yarışmacılar, salonu dolduran seyirciler tarafından sık sık tekbirlerle alkışlandılar. Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma dalında ilk sırayı Tacikistanlı yarışmacı Siratullah Raupov alırken, güzel okuma dalında ise birinciliği Türkiye'yi temsil eden Erzurumlu hafız Bünyamin Topçuoğlu kazandı.
Topçuoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki 25 yıldan beri yapmış olduğumuz Kur'an eğitiminden güzel bir netice aldık. Türkiye'ye 'Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma' dalında dünya birinciliği kazandırdık. Rabbimize hamdolsun. Bağcılar'da başlayan Kur'an okuma yarışması, ilk önce İstanbul ve daha sonra Türkiye finalleriyle neticelendi. Türkiye biriciliği ise Moskova Kur'an okuma müsabakasıyla güzel bir son buldu. Tüm hocalarıma minnettarım" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?