8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurumlulara hijyen eğitimi

GÜNLÜK HAYATTA HER ALANDA HİJYEN EĞİTİMİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Suya sabuna dokunun hastalıklardan korunun” çağrısına destek verdiklerini açıkladı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Sayın Bakan bu husus da desteklememek mümkün değil. Biz kurulduğumuz ilk günden bu yana Hijyen ve temizlik konusunda sürekli ücretsiz ve gönüllü olarak uzmanlarımız tarafından vatandaşlara eğitim seminerleri verdik. “Her alanda hijyen konulu” eğitim seminerlerimiz yurt geneli 56 ilde bizim tarafımızdan gerçekleştirildi. Ancak yeterli değil. Çünkü bizlerin imkânları kısıtlı… Sn. Bakan Sağlık teşkilatının başında ve hükümetin içinde… Bakanlık bu husus da hangi çalışmayı yapar ise destek olacağımızı bilmelerini isteriz. Halkın genel sağlığı, sağlıklı yaşam hakkı adına yapılacak tüm çalışmalara gönüllü, ücretsiz, halk yararına katılım yapmaya hazırız” dedi.

GÜNLÜK HAYATTA HER ALANDA HİJYEN

Dernek Genel Merkezi Gazeteci Yazar Şakir Süter Konferans Salonunda “Günlük Hayatta Her alanda Hijyen” konulu Eğitim semineri halka açık ücretsiz olarak verildi. Seminere; Kars, Kilis, Edirne, İstanbul, Mersin, Afyon, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Kayseri, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, İzmir, Gümüşhane, Düzce, Giresun, Iğdır, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat, Trabzon, Yozgat, Mardin, Kırklareli, Samsun, Kırıkkale, Karabük, Kocaeli, Manisa ve Eskişehir illerinden katılım yapan 90 değişik mesleğe mensup kişi katıldı.

Seminer sonunda katılımcılara ÇETKODER tarafından katılım belgesi verildi. Uygulamalı olarak verilen seminer toplam 4 saat sürdü. Seminer bitiminde ÇETKODER tarafından eğitim seminerine katılanlara, sıvı sabun, deterjan, diş fırçası ücretsiz olarak verildi.

Konu ile ilgili Genel Başkan Mustafa Göktaş, Seminerde bir sunum yaptı. Sunumu yaparken slayt gösterileri ile de o sunum desteklendi.

Bu arada ÇETKODER gönüllüsü Diş hekimi Aysel Sak, Diyet uzmanı Filiz Atik, Dâhiliye Uzmanı Dr. Nevin Keskin, ortopedi uzmanı Dr. Haluk Kırbaki, KBB uzmanı Dr. Tülin Aksöz’de eğitimci olarak katılım yaptı.

Eğitimde, Hijyen Nedir, Hijyen Eğitimi, Kişisel Hijyen, Hijyenin Önemi,

Temizlik ve Hijyen, Kir ve Kirlenme Nedir, Kirin ve Kirlenmenin Zararları,

Temizlik Araç Gereçleri, Kir Nasıl Çıkar, El Temizliği, Yüz Temizliği, Koltukaltı Temizliği, Boyun Temizliği Nedir, Saç Bakımı ve Saç Temizliği Hakkında Bilgiler, Diş Sağlığı Nasıl Korunur, Diş ve Diş Eti Bakımı, Kişisel Tuvalet Eşyalarının Kullanımı gibi konuları ayrı ayrı 15 ana başlıkta ele alıp işlediler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:38:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?