4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurumspor hesapları incelemede

Erzurum Valisi Sami Bulut, Erzurumspor hesaplarıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.


Beraberinde İl Genel Sekreteri Selami Altınok ve Gençlik spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte valilik toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Sami Bulut, Erzurumspor’un yaşadığı sorunları gidermek için herkese görevler düştüğünü söyledi. Kulübün önündeki en büyük engelin iddia gelirlerine konulan hacizler olduğunu söyleyen Vali Bulut, 6 milyon 824 bin liralık mali engelin kulübü zor durumda bıraktığını belirtti.


Erzurumspor’un yaşadığı problemlerin çözümü noktasında yasal çerçevede ve imkanlar dahilinde çalışmalar ve gayretlerin aralıksız sürdürüldüğünü dile getiren Vali Sami Bulut, “Şehrimizin sosyo-ekonomik alanlarda olduğu gibi Erzurumspor kulübü ile ilgili olarak toplantılar yapılmakta, çözüm önerileri ve alınacak tedbirlerle ilgili kararlar alınmaktadır. Özellikle başta belediyelerimiz, sendikalarımız, İl Özel idaresi Genel Sekreterliği, ERÇİMSAN, ETSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Ergaz ve kamu kuruluşlarımızın gönüllülük ve isteğe bağlı maddi yardım ve desteklerin yaptırılması sağlanmıştır. Ancak tüm yapılan bu destek ve yardımların yeterli olduğu, kulübü içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan kurtaracağı söylenemez” dedi.


Vali Bulut, geçtiğimiz hafta Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığının organize ettiği ve kendisinin de katıldığı toplantıda sözde alacaklı kulüp başkanlarıyla yapılan toplantıdan olumlu bir sonuç alınamadığını dile getirerek, “Erzurumspor’un sahaya çıkabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilgililerle toplantılar yapılmış ancak kulüp üzerindeki hacizler yüzünden yönetim oluşturulamamıştır. Daha sonra bir grup gönüllü tarafından takım oluşturularak maça çıkılması sağlanmıştır” diye konuştu.
Erzurumspor’un iddia üzerinden alacaklarına daha önceden haciz konulduğunu ve bu haciz işlemlerine ilişkin Erzurum Valiliği olarak 2006-2009 yılları arasındaki iddia üzerindeki hacizlerin tamamı ve ilgili mahkemelerden evrakların istendiğini anlatan Vali Bulut, “Erzurumspor kulübünün borç batağına ve güvensiz ortama sürüklenmesi ile ilgili kayıtsızlığa ve sorumluluğu bulunanların ortaya çıkarılması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.


Vali Bulut, Erzurumspor’un önündeki en büyük engel olarak görülen alacaklı şahısların alacaklarından feragat etmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, bu konuda herkesin topyekün hareket etmesi gerektiğini söyledi.


Vali Bulut, Erzurumspor’un lig maçlarını Erzincan’da oynamasıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere ise “Cemal Gürsel Stadyumu ile ilgili 2008 yılı içerisinde onarılma kararı alınmış, bu karar ile birlikte depremsellik araştırılması yapılmış, iki kale arkası tribününün tamamının yıkılmasına ve diğer bölümlerin FİFA ve UEFA kriterlerine göre ihalesi yapılmış, tamamlanan proje 31 Ağustos 2009 tarihinde GSGM Daire Başkanlığına teslim dilmiştir. Stadyumun yapım ihalesi sonuçlanmak üzeredir. Stadyum teknik açıdan ve ülkemizin en güzel stadyumlarından birisi olabilmesi için büyük çaba sarf edilmektedir.

Büyük bir tadilat ve onarımı geçirecek stadyumun ihale dışı yasal olmayan küçük bakım ve onarımlarının yapılmasının mümkün olmadığından yapılacak bu tür ihalelerle stadyumun maçlara açılması mümkün değildir. Stadyumun yenilenmesine yönelik ihale çalışmaları nedeni ile Futbol Federasyonu tarafından maçların dışarıda oynatılmasına karar verilmiştir. İhalesi devam eden bir stadyumunda maçların oynatılması valiliğimizin inisiyatifinde olan bir olay değildir. Stadyum yenileme çalışmaları ile aynı zamanda 2011 Üniversite Kış Oyunlarına hazır hale getirilmiş olacaktır” diye konuştu.
Vali Sami Bulut Erzurumspor’un maçlarını 3 Temmuz Stadyumunda oynayabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Genel Sekreterliği’nin oynayabilmesi için stadyumda gerekli tadilatların yapılmasına başlanacağı ve bir ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 09:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?