6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurumspor kongreyi bekliyor

Sıkıntılı günler yaşayan Erzurumspor’da gözler 15 Ağustos’ta yapılacak genel kurula çevrildi.

Kulüpte bugüne kadar fahri yöneticilik yapan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç ve arkadaşlarının devralacağı kulüpte, sorunlar yeni yönetimi bekliyor.

Eski başkan Bekir llıcalı ve yönetiminin görevi bırakmasından sonra yapılan 4 genel kurulda yönetime talipli çıkmayınca Erzurumspor kayyuma devredilmişti. Geçtiğimiz hafta yönetimi devralan Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, Dadaşköy Belde Belediye Başkanı Güven Gülüm ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan oluşan kayyum yönetimi 15 Ağustos 2008 tarihinde genel kurul yapılmasına karar verdi.

TAMGAÇ LİSTE HAZIRLIYOR

Kulübün kayyuma kalmasından sonra bir kulüpte fahri idarecilik yapan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, bir taraftan transfer yaparken bir taraftan da 15 Ağustosta yapılacak genel kurulda listesinde yeralacak isimleri belirlemeye çalıştı. Büyük bir gizlilikle yeni yönetimi oluşturmaya çalışan Tamgaç’ın listesini kongre salonunda açıklayacağı öğrenildi.

YENİ YÖNETİMİ BEKLEYEN SORUNLAR

15 Ağustosta görevi devralmaya hazırlanan Cevdet Tamgaç başkanlığındaki yönetimi büyük sorunlar bekliyor. Daha önce açıklanan 8 milyon YTL’ye varan borc, yeni yönetimin en büyük problemi olarak duruyor.

1 MİLYON YTL ARANIYOR

Yeni yönetimin önündeki en acil ödeme listesinin başında sözleşme imzalanacak futbolculardan doğacak Türkiye Futbol Federasyonu’na ödenmesi gereken yaklaşık 600 bin YTL. Tamgaç, futbolcularla yapılacak sözleşme sonrası bu parayı ödeyebilmek için kaynak arayışlarını sürdürüyor.

Yeni yönetimin acil ödemeler listesinde ikinci sırayı ise sözleşme imzalanacak futbolculara verilecek peşinatlar aldı. Yaklaşık 300 bin YTL tutması planlanan peşinatların ödenebilmesi için de yönetim çare arıyor. Kulüp personelinin alacaklarıyla birlikte yaklaşık 1 milyon YTL'ye ulaşan ödemeler yeni yönetimin acil çözüm bulması gereken sorunların başında geliyor.

NEVŞEHİR’E HAREKET

Bu arada 31 Temmuz günü başladıkları 2008-2009 futbol sezonu hazırlıklarının ilk etabını Erzurum’da tamamlayan mavi-beyazlılar Nevşehir kampı için bugün sabah hareket etti. Karayoluyla Nevşehir’e gidecek olan Erzurumspor kafilesi burada 3 veya 4 hazırlık maçı oynayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?