7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurumspor zor durumda

TFF 2. Lig B kategorisinde mücadele eden Erzurumspor’da ikinci yarı öncesi yaşanan mali kriz yönetimi zor durumda bıraktı. Bugün kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Cevdet Tamgaç, 10 Ocak tarihine kadar 250 bin lira bulamadıkları takdirde Erzurumspor’u zor günlerin beklediğini açıkladı.

Erzurumspor yönetimi olarak Erzurumspor’u kapanmaktan kurtardıklarını ve bugüne kadarda iyi niyetle kulübü yönetmeye çalıştıklarını belirten Erzurumspor Başkanı Cevdet Tamgaç, “Erzurumspor’a yardım edenden Allah razı olsun. Etmeyenler içinde sitem etmiyorum, şikayetçi de değilim. Ancak bugün Erzurumspor kapanma tehlikesi ile karşı karşıya, 10 Ocak’a kadar futbolcuların transfer taksitlerini ödeyemezsek futbolcuların hepsi serbest kalıyor” diye konuştu.

Basın toplantısına Başkan Cevdet Tamgaç’ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri Suat Hayri Güneş, Vahdettin Karakoç, Metin Güvensin, Orhan Özsoy, Coşkun Arslan ve Kadir Ovat katıldı.

Erzurumspor Başkanı Cevdet Tamgaç, Erzurumspor’un çok vahim bir durumda bulunduğunu belirterek, kulübün kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
Tamgaç, “Futbolcularımızın büyük çoğunluğu transfer taksitlerini alamadıkları için Futbol Federasyonuna başvurmuşlardır. 510 Ocak tarihleri arasında futbolcularımıza 250 bin YTL tutarında bir ödeme yapmazsak futbolcularımız serbest kalacak ve ikinci yarıda sahaya çıkacak takımımız olmayacak. Eğer Klasman Liginde de bir maça çıkmazsak küme düşeceğiz. Çünkü üst üste ikinci kez maça çıkmamış olacağız. Bu da Erzurumspor’un kapanması demek.” şeklinde konuştu.

Erzurumspor’un ve Erzurum’un sahibi olmadığını ifade eden Erzurumspor Başkanı Cevdet Tamgaç, “Biz iyi niyetlerle kulübe sahip çıktık. Şehirden yeteri kadar desteği göremedik. Erzurum’un ve Erzurumspor’un sahibi yok. Herkes Erzurum’u Gündeminden çıkarmış. Diğer şehirlerde binlerce insan kulüplerinin arkasından giderken, Erzurumspor adeta kaderine terk edilmiş durumda” dedi.

Erzurumspor Başkanı Cevdet Tamgaç, Erzurumspor’a sahip çıkmakla hata mı ettiklerinden şüphelendiğini belirterek, “Kamuoyuna sesleniyorum, Erzurumspor’a sahip çıkıp, kapanmaktan kurtardığımız için hata mı ettik. Göreve geldiğimiz günden beri verilen sözler ve vaatler yerine getirilmedi. Yönetim olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler dışında hep yalnız bırakıldık. Eğer Erzurumspor bir maça daha çıkamazsa küme düşer ve buna da herhalde en çok sevinenler Erzurumspor’un kapanmasını isteyenler olur. Ama bizim gönlümüz razı olmaz. Erzurumspor’u sevenleri ve Erzurumspor’a gönül verenleri kulübe sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?