7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurumspor'a kayyum başvurusu

Hafta sonunda yapılan 4.olağanüstü genel kuruluda başkanlık için aday çıkmayan Erzurumspor’da Divan Başkanı Orhan Gözgeç, kayyum ataması için 1.Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Kongre tutanaklarını hazırlayarak önce Dernekler Müdürlüğü’ne sonra da Adliye’ye giden Divan Başkanı Gözgeç, kayyum atanması için 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gerekli evrakları teslim etti.

Erzurumspor’un tarihinde ilk kez kayyuma kaldığına dikkat çeken Divan Başkanı Gözgeç, 1. Sulh Hukuk Mahkemesi yetkililerinin kayyum ataması için emsal bir karar istediğini belirtti. Gözgeç; “Bugün Elazığspor’da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. Şanlıurfaspor ise kayyum yönetiminden, kısa bir süre önce kurtuldu ve belediyenin sahip çıkmasıyla yönetim oluşturuldu. Öğrendiğimiz kadarıyla Samsunspor ve Sakaryaspor kulüplerinde de kayyuma doğru gidiş var. Şimdi bu kulüplerle temasa geçip, süreç hakkında bilgiler toplayacağız, emsal kararı mahkemeye sunacağız. Birkaç gün içerisinde de mahkemenin kayyum ataması yapmasını bekliyoruz.”diye konuştu.

40 yıllık bir geçmişe sahip kulübün, kayyum yönetimi ile karşı karşıya kalmasının üzüntü verici olduğunu anlatan Gözgeç, “İnanın Divan Kurulu olarak, kulübümüz kayyuma kalmasın, sezon hazırlıklarını zamanında yapsın diye çok mücadele ettik ama olmadı. Yönetime bir aday çıkmayınca kayyum da kaçınılmaz oldu. Cumartesi günü yapılan genel kurulun tutanaklarını büyük bir titizlikle hazırladık, mahkemeye sunduk. Mahkeme başkanına, genel kurulda yaşananları en ince ayrıntısına kadar bildirdim. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, ‘kulüp kayyuma kalsın, gereğini yaparım’ sözünü de mahkeme heyetine aktardım. Kongredeki en ufak ayrıntıya varıncaya kadar, tüm bildiklerimi ifade ettim. Aslında buraya, kayyuma isim önerme konusunda da hazırlıklı gelmiştim. Eğer, mahkeme heyeti, sorsaydı aklımdaki 3-5 ismi kendilerine bildirecektim. Bu isimler de Erzurum’un önde gelen işadamları ve yöneticilerinden oluşacaktı. Ama bu konuda mahkemeden herhangi bir talep gelmeyince, isimleri vermedim. Eğer arzu edilirse, aklımdan geçen isimleri, mahkeme ile paylaşmaktan mutluluk duyarım. Umarım, en kısa süre içerisinde Erzurumspor bir yönetim kuruluna kavuşur ve sorunlarından kurtulur.”şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 18:16:17
Güncelleme :9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?