4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurumspor'da kriz büyüyor

TFF 2. Lig takımlarından Erzurumspor'da maddi kriz giderek büyüyor. Transfer taksitleri ödenmeyen 17 futbolcu, Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunurken, Kulüp Başkanı Cevdet Tamgaç, maddi krizi çözebilmek için Vali Sami Bulut'u makamında ziyaret etti.
Kulüp Başkanı Cevdet Tamgaç ve Genel Sekreter Mehmet Aydın, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Sami Bulut'u makamında ziyaret etti. Erzurumspor'un mali yapısı ve yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Vali Bulut'a bilgi veren Tamgaç, "Bildiğiniz üzere kulübü kayyumdan teslim aldık. Sizlerin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler'in desteğiyle bugünlere geldik. Ancak maddi problemleri çözemedik. Yapılan destek toplantılarından sonuç çıkmadı. Yönetim olarak futbolcuların galibiyet primlerini
ödedik. Ancak maç başı ödemeleri ile futbolcuların transfer taksitlerinin ikincisini ödeyemedik. 17 futbolcu paralarını alamayınca Futbol Federasyonu'na müracaatta bulunmuş. En geç 8 Ocak tarihine kadar para bulup futbolcuların alacaklarını ödeyemezsek, serbest kalacaklar. 17 Ocak'ta başlayacak lig maçında Erzurumspor sahaya çıkacak takım oluşturamazsa küme düşecek. Bunun için kulübe destek çağrılarını yineliyoruz" diye konuştu.
Yönetim olarak maddi problemi çözemediklerini, yaptıkları destek toplantılarından da sonuç çıkmadığını kaydeden Tamgaç, "Eğer maddi problem çözülemez, borçlar ödenmezse yönetim olarak kulübün anahtarını sayın valimize teslim edeceğiz" diye konuştu.

Vali Sami Bulut ise, kulübe destek için toplantılar yaptıklarını söyleyerek, "Sendika başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde çalışanların maaşlarından yapılacak kesintilerle ilgili desteklerini istedik. Eğer onlar bu konuya razı olurlarsa çalışanların maaşlarından belli miktarda kesinti yapılacak" dedi.

Başkan Tamgaç'ın 'Kulübün anahtarını valimize teslim edeceğiz' açıklamasıyla ilgili olarak ise Vali Sami Bulut, "Bu tür açıklamalarla topu taca atmayın. Yönetim olarak sonuna kadar çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Biz de bu konuda size destek olmaya çalışacağız. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler ile görüşüyoruz. Sizler de yönetim olarak çalışmalarınıza devam edin" diye konuştu.

Bu arada Erzurumspor'un Alanya'da başlayan kampına alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle futbolculardan Ahmet Güven, Savaş, Umut, Levent ve İsmail'in katılmadığı, yönetimin futbolcuları ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?