6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurumspor'da tartışmalı genel kurul

Erzurumspor Kulübü, yönetime talipli çıkmayınca divan kuruluna kaldı. Yönetimin kılpayı ibra edildiği genel kurulda zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Erzurumspor Kulübü'nün ertelenen olağan genel kurulu bugün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumspor Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Ilıcalı, bazı yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 53 delegenin katıldığı kongrede divan başkanlığına Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç seçilirken, üyeliklere ise Hasan Yamaç, Mehmet Aydın, Ayhan Yıldız ve Semih Ateş getirildiler.
Kulüp Mali İşler Sorumlusu Osman Güler'in gündemde yerelan yönetim kurulu faaliyet raporunu okumasıyla başlayan kongrede söz alan Erzurumspor Kulübü Genel Sekreteri Cemil Uygur, yönetim kurulunu eleştirdi. Görevde bulunduğu süre içerisinde kulüpte kararların 3-4 kişi tarafından alındığını iddia eden Uygur, genel sekreter olarak bir çok konudan haberleri olmadığını iddia etti.

Genel kurulda söz alan Kulüp Asbaşkanı Yusuf Gökşen de yönetimi eleştirdi. Gökşen, kulüple ilgili bazı gelişmeleri basından takip ettiğini ifade etti.

Eleştirileri yanıtlayan Erzurumspor Kulüp Başkanı Bekir Ilıcalı, görevde bulundukları 1 yıllık sürede başarılı olduklarına inandığını söyledi. Geçmişte küme düşmekten son anda kurtulan bir Erzurumspor'u geride kalan sezonda yükselme grubuna taşıdıklarını anlatan Ilıcalı, 250 bin YTL'lik maddi kaynağı bulamadıkları için A kategorisine yükselme başarısını gösteremediklerini savundu. Görevde bulunduğu süre içerisinde geçmiş yönetimlere yönelik hiçbir eleştri getirmediğini de ifade eden Ilıcalı, eski borçlar sebebiyle kulübün gelirlerine el konulduğunu anlattı. Erzurumspor'a devre arasında aldıkları 4-5 futbolcunun bedelinin 100 bin YTL'yi geçmediğini de kaydeden Ilıcalı, kısıtlı imkanlarla mücadele ettiklerini belirtti.

Yönetim kurulu raporundan sonra Mali İşler Sorumlusu Osman Güler, delegelere gelir-gider raporunu sundu. Raporun okunması sonrasında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 1 milyon 800 bin YTL alacağı bulunan Başkan Bekir Ilıcalı'dan alacaklarının en az 800 bin YTL'lik bölümünü silmesini istedi.

Genel kurula katılan eski başkanlardan Cemal Polat da görevde ayrıldıktan sonra alacaklarının bir bölümünü sildiğini, kulüp başkanlarının bu geleneği sürdürmesini istedi. Başkan Ilıcalı ise alacaklarının tümünün değil ancak bir bölümünü silebileceğini kaydetti.

Kulübün gelir-giderlerinin görüşülmesi sırasında bazı üyelerle Ilıcalı arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Divan Başkanı Orhan Gözgeç'in müdahalesi sonucu tartışmalar büyümeden önlendi.

Daha sonra divan, yönetim kurulu faaliyeti ile gelir-gider raporlarını delegelerin ibrasına sundu. İlk oylamada delege olmayan davetlilerin de oy kullandığının belirlenmesi üzerine divan kurulu katılan delegeleri tek tek okuyarak ibra edip etmediklerini sordu. Yapılan oylama sonucunda genel kurula katılan 20 üye yönetimi ibra ederken, 19 üye hayır cevabını verdi. Oylamada 2 üye ise çekimser kaldı.

Genel kurulda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurumspor'da bugüne kadar görev yapan başkan ve yöneticilere teşekkür etti. Son yıllarda Erzurumspor'un kongrelerinin hep sıkıntılı gittiğini ifade eden Küçükler, belediye olarak takıma her zaman sahip çıktıklarını kaydetti. Kulübe bu sezon içerisinde 470 bin YTL maddi destek vermelerinin yanı sıra yapımı tamamlanan Cedit Kapalı Otoparkı'nın gelirinin yüzde 50'si ile yapımı devam eden Adnan Menderes Otoparkının gelirini de Erzurumspor'a verdiklerini anlatan Başkan Küçükler, takıma desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Yönetim faaliyet ve hesap raporunun ibra edilmesinden sonra divan başkanı Orhan Gözgeç, yeni dönem için yönetime talipli olup olmadığını sordu. Genel kurula katılanlar arasında yönetime talip çıkmayınca Erzurumspor Kulübü Divan'ın yönetimine bırakıldı. Divan kurulu Pazartesi günü toplanarak takımla ilgili gelişmeleri ele alacak.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 17:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?