7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurumspor'da yönetim krizi sonlandı

Erzurumspor’da 77 gün süren yönetim krizi sona erdi. Kayyum nezaretinde yapılan olağanüstü genel kurulda Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç’ın hazırladığı liste delegelerden onay aldı.

Eski Başkan Bekir Ilıcalı ve yönetim kurulunun görevi bırakmalarından sonra 31 Mayısta başlayan genel kurul serüveni sona erdi. Yapılan 4 genel kuruldan sonuç alamayınca görevlendirilen Kayyum heyeti, kulübü 77 gün sonra yeni yöneticilere devretti. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan genel kurulda, delegelerin oylarını alan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç ve arkadaşları yeni dönemde Erzurumspor’un yöneticileri oldular.

BAŞKAN KÜÇÜKLER DESTEĞE DEVAM DEDİ

Yeni yönetime başarılar dileyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kalıcı gelirler konusunda çalışma yapılması tavsiyesinde bulundu. Cedit Otoparkı’nın gelirini ve yapımı devam eden Menderes Otoparkı’nın gelirini kulübe sabit gelir olarak bıraktıklarını ifade eden Küçükler, “Önemli olan kalıcı olan gelirlerle Erzurumuspor’u bir yerlere getirebilmek. Önümüzdeki günlerde güzel projeler oluşacaktır. Yeni yönetimin bu konuda çalışmaları sürdüreceğini biliyorum.

Bizim yaptırdığımız 2 otopark Erzurumspor’un kalıcı gelir sıkıntısını az da olsa giderecektir. Ancak bu konuda Erzurumspor tesisin önündeki yerde akaryakıt istasyonu kurulabilir. Yönetim böyle bir taleple gelirse biz belediye olarak gerekli desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Erzurumspor’u insanları sıkan, paralar talep edilen bir durumda bırakmayalım, akarı olsun, başarılı olsun ve para sorunu olmasın.”dedi.

BİRDAL, BORÇLAR KAMUOYUNA AÇIKLANSIN

Erzurumspor’un yeni yönetimini tebrik eden Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, kulübün borçlarının kamuoyuna detaylı bir şekilde açıklanmasını istedi. Bugüne kadar mevcut yöneticilerden borçla ilgili bilanço beklediklerini ifade eden Birdal, şunları ifade etti:

“Herkes farklı farklı şeyler söyledi. Bir kuruluşun muhasebesinin kuralları bellidir. Bu işi gelecek yönetimden de önemli rica ediyorum. Bir bilançoyla şehrin karşısına çıkarlarsa, kim ne vermiş, kim ne almış, kime borcumuz var, nerelere harcama yapılmış diye bilanço çıkarılması lazım. Çünkü bu konuda şehirde soru işareti var. En azından şehir insanının kafasından soru işareti kaldırılmalıdır ki ilgi ve alakası artırılsın.”

Erzurumspor’a maddi manevi manada destek olacağını açıklayan Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, gelir konusunda da Türkiye genelinde bulunan 860 Erzurum Derneği’nin ziyaret edilmesini tavsiye etti.

TAMGAÇ’TAN ŞEFFAFLIK SÖZÜ

Hazırladığı listeyle Erzurumspor’u yeni dönemde yönetecek olan Başkan Cevdet Tamgaç, şeffaf bir yönetim sözü verdi. Erzurum halkıyla Erzurumspor kulübü yöneticileri arasında güvensizlik ve diyalog eksikliği bulunduğunu ifade eden Tamgaç, “Bu güvensizliği ve diyalog eksikliğini gidereceğiz. Ben bundan önceki dönemler olduğu gibi benim de yönetimde bulunduğum dönemlerin tek tek incelenmesini istiyorum. Kimseyi suçlama niyetinde değiliz. Ancak, herkesi para aldı, para yedi, hırsız yerine koyuyoruz. Hesaplar incelenirse bu dedikodular sona erer. Biz harcanacak her kuruşun hesabını verecek kadar şerefli yönetim oluşturmaya çalıştık. Yönetimimiz şeffaf olacak. İnternet üzerinden Erzurumspor’a gelen gideni halkımızın bilgisine açacağız.”dedi.

ERZURUMLU GENÇLERE KAPIMIZ AÇIK

Kongrede Erzurumlu gençlerin kulüpten gönderilmesi konusundaki eleştrilere de cevap veren Erzurumspor’un yeni kulüp başkanı Cevdet Tamgaç, “Birkaç genç arkadaşımızı Erzurumspor’a geçtiğimiz yıl kazandırdık. Bu sene yine kazandıracağız. Ancak Erzurumspor’un şu anda adam denemeye, birilerini adapte etme durumunda değil. Görevde olan teknik direktör bunlar bize iş yapamaz dedi biz de bunları gönderdik. Şu ana kadar 25 tane amatör genç geldi kapılarımızı açtık, yardımcı olduk. İdmana aldık denedik bazıları hemen gitti, bazıları birkaç gün idmana çıktıktan sonra gitti. Başarılı olan bazı gençlerimiz şu anda takımla birlikte Nevşehir kampında” diye konuştu.

TAMGAÇ, DESTEK İSTEDİ

Erzurumbüyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in kendilerine her zaman yardımcı olduğunu, futbolculara ödenecek peşinatlar konusunda da gerekli maddi desteği sağladığını açıklayan Tamgaç, bütün Erzurumlulardan destek istedi.

Maçların başlamasıyla birlikte maddi sıkıntı çekmemek için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Tamgaç, “Erzurumspor’un parasal durumu sıkıntıda. Ay sonunda maçlar başlayacak, primler olacak bunları ödemede sıkıntı çekeceğiz. Herkesin yardımına ihtiyacımız bulunduğunu ifade etmek istiyorum. Maddi, manevi desteğe ihtiyaç var Ancak insanlarımızın da yaptıkları yardımlarla ilgili hesap sormaya hakları var. Herkese hesabımızı anlımızın akıyla vereceğimize de inanıyorum.”dedi.

BORÇLARLA İLGİLİ GİRİŞİM


Erzurumspor’un 8 trilyon olarak açıklanan borcunun yaklaşık 4 trilyonunun faizlerden oluştuğunu ifade eden Başkan Cevdet Tamgaç, borçların silinmesi konusunda AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak’ın bir yemek organize edeceğini bildirdi. Tamgaç, kulüpten 5 ile 10 bin YTL arasında alacakları olanlarla da kendilerinin görüşeceğini belirterek, “Kulübün 70-80 kişiye borcu var. Bizim gidip de bu borcu sil diyebileceğimiz bir sürü Erzurumlu var. Biz bunun çalışmasını şimdiye kadar hiç yapmadık. Şimdi yeni yönetimimizle onların yanına gittiğimiz zaman 5-10 bin YTL’lik borçlar silinecektir.”dedi.

ESKİ BAŞKANLARDAN DESTEK

Erzurumspor’un kongresine katılan Erzurumspor eski başkanlarından Hazma Cimilli ve Cemal Polat, yeni başkan Cevdet Tamgaç’a destek verdiler. Salona asılan Erzurumspor flamasının altında objektiflere poz veren Başkanlar, “Cevdet Tamgaç ve yönetimi bu zor dönemde vücutlarını taşın altına soktular. Biz de kendisine gerekli desteği vereceğiz.”dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?