7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'un çevre profili

5 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinliklerine kısa bir süre kala Erzurum'un çevre sağlığı konusunda profili belirlendi.

Erzurum Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün açıklamasına göre Erzurum'da hava kalitesinde istenen standart yakalandığı bildirildi.

Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün Dünya Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı bültene göre bir zamanlar Erzurum için önemli bir problem olan hava kirliliğinin önlendiği belirlendi. Alınan tedbirler ve doğalgaz kullanımı sonrasında Erzurum'da hava kalitesinde standardın yakalandığı bildirilirken, hava kalitesinin yaz kış 24 saat takip edildiği bildirildi.

SU KİRLİLİĞİ

Erzurum ve çevresinde sudan kaynaklanan kirliliğin önlenmesi için yapılan çalışmaların da ele alındığı bültende 32 belediye ile 11 işletmeye atık su arıtma tesisi yapmaları için plan yapıldığı kaydedildi. Çevre Müdürlüğü açıklamasında, ayrıca Erzurum'da faaliyet gösteren 19 işletmeye de deşarj izin bilgesi verildiği ifade edildi.

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ GEÇİCİ KABULU YAPILDI

Erzurum Çevre ve Orman Müdürlüğü açıklamasına göre Erzurum Katı Atık Belediyeler Birliği tarafından yaptırılan Doğu Anadolu Bölgesinin ilk düzenli depolama alanı tamamlandı. 5 Mayıs 2008 tarihinde geçici kabulü yapılan depolama alanıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Ayrıca, yeni kurulan Pasin Ovası Belediyeler Birliği, Tortum Havzası Belediyeler Birliği, Çoruh Havzası Belediyeler Birliği ve Çoruh Vadisi Kalkınma Birlikleri ile belediyelerin katı atık düzenli depolama tesisi alanı ile ilgili iş temrin planı alındı.

GÜNDE 1622 TON TIBBİ ATIK

Çevre ve Orman Müdürlüğü verilerine göre Erzurum'da günde bin 622 kilo tıbbi atık toplanıyor. Tıbbi atıkların bertaraf edilmesi için Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak kurulacak olan sterilizasyon ünitesinde imhası sağlanacak.

İstatistiklere göre ayrıca mutfaklarda oluşan bitkisel atık yağların toplatılması için lisanslı toplayıcılarla sözleşme yapıldığı açıklandı.

TEHLİKELİ ATIKLAR

Erzurum'da 2007 yılında 207 bin ton litre atık yağ toplandığının bildirildiği açıklamada, "Tehlikeli atıkların toplanması sürecinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ilk kademe belediyeleri, oto servisleri, kamu kurum, kuruluşları, askeri birlik yetkilileri, sağlık kuruluşları ve fotoğrafçılarla toplantılar yapılmış, ilimizde 2007 yılında 207 bin litre atık yağ toplatılması sağlanmış, 2 bin 236 adet atık filtrenin lisanslı toplayıcılarla bertarafı gerçekleştirilmiştir." denildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 15:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fetrullah aşıkoglu IP: 88.231.162.xxx Tarih : 28.12.2008 21:51:14

evet erzurum dogunun en guzel ilidır yanlaz yeterlı çalışma yapuılmıyor mesela tarihi eserlere rıayet hıçmı hıç yok temızlıgıyok sahıbı hıç yok butun bunlara dur dıyecek kımse yokmu en onemlısı tarihi eserlere bıraz rıayet edelım mesela kale tam manasıyla bıtmış durumda bu memleket bızım gelın sahıp çıkalım koruyalım guzelleştırelım lakabımıza layık olalım bız DADAŞIZ dogunun istanbulu