4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum’un en genç kadın adayı

ERZURUM’UN EN GENÇ KADIN ADAYI

Erzurum’un en genç bayan milletvekili aday adayı Hülya Çakır, Ak Parti’de siyaset yapıyor. 1981 doğumlu olan Çakır Bilgisayar mühendisi. Yüksek lisansını Genel işletme üzerine yapan Çakır Çağ Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

12 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde milletvekili aday listesine girmek adına Ak Partiye müracaat eden Çakır “ Milletvekilliği halka hizmet anlamında bir hedef ve amaç olarak görülüyor, ancak siyaset benim için bir araç. Halkın önünde yada üstünde değil, halkın yanında ve hizmetinde olmaktır. Hizmet gören, hizmete ulaşabilen, vekilini gören, vekiline ulaşabilen bir Erzurum için aday adayıyım.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Genç siyasilere ve Hanım siyasilere oldukça önem verdiğini belirten Çakır, “8 yıllık Ak Parti iktidarında kadınlara yönelik pek çok ilke imza atıldı. Kadınlarımızın yaşam standartlarını artırmak, önüne konan engelleri ortadan kaldırmak ailenin sürekliliğini sağlamak kadınları toplumsal hayat içinde daha da görünür kılmak, cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldırmaya yönelik pek çok adım bu hükümet döneminde atıldı.” dedi.

Neden siyasete atıldığı sorusuna Çakır, “ Sosyal hayatımızın hemen her kesiminde önemli bir rol üstlenen hanımlar siyaset sahnesinde de oldukça başarılı oluyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi özellikle de Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan hanımlarla gönül bağı kurmayı başardı. Listeye girmem ve seçilmem halinde Erzurum’da hanımlarla, gençlerle kurulan bu gönül bağını kuvvetlendirmek ve köprü vazifesi üstlenmek istiyorum.” yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 12:33:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 12:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?